anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One - problemy z przesyłkami

MAPI-Pro
#8 Zapaleniec#

Czy ktoś miał ostatnio problemy z dostawą paczek z Allegro One? W ostatnim tygodniu skradziono zawartość dwóch paczek.... Boję się pomyśleć co będzie w następnych dniach. Kupujący zgłaszają mi problemy  - albo dostają coś, czego nie mamy w sprzedaży, albo zupełnie puste koperty. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Tak, był tu nie dawno podobny wpis + ktoś wrzucał kilka artykułów o aresztowaniach kurierów w różnych częściach kraju. Idź na policję - Allegro nie pomoże... Kurierzy wyczuli "możliwości" wynikające z bałaganu i się znarowili, bo przecież i tak winny będzie sprzedawca jak np dostarczony zwrot nie był dostarczony...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

MAPI-Pro
#8 Zapaleniec#

Właśnie jestem po przeczytaniu tych postów i artykułów. Szczerze mówiąc jestem przerażona... Allegro nie dopuszcza innych przewoźników do wyboru, stawiając jedynie swoje opcje do wyboru, a potem dzieją się takie rzeczy. Zastanawiam się nad tym, by na każdej aukcji napisać krótką notatkę, że każdy kupujący, który wybierze opcję Allegro One  robi to na własną odpowiedzialność, gdyż zawartość paczek jest kradziona. Czy mogę mieć z tego jakieś konsekwencje? Orientuje się ktoś? Z drugiej strony tak to niestety wygląda.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Tak, mogą pozdejmować oferty, bo opis nie jest obecnie od opisywania czegokolwiek...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

MAPI-Pro
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie nie można tego dodać do opisu 😞

oznacz moderatorów