anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awaria maszyny

widma
#1 Nowicjusz

Dzień dobry, dzisiaj miała być dostarczona paczka o numerze A005UMPB91

Niestety od 9.54 jest status awaria maszyny, czy mogę dowiedzieć się czegoś na ten temat? Czy ta paczka zostanie przekazana na inny Paczkomat czy dostarczona innego dnia? Mam obok nastepne 2 paczki, i do paczkomatu 5km.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@widma skonsultuję Twoją sprawę z działem logistycznym i wrócę z odpowiedzią. 

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@widma

Podany nr przesyłki należy do Allegro Delivery. Oni nie doręczają w ogóle do Paczkomatów, bo nie współpracują z Inpostem (wszystkiego, co do jednego Paczkomaty należą do Inpostu). Allegro Delivery doręcza do automatów OneBox, Automat DPD Pickup, DHL Box i Automat Orlen Paczka.

A po drugie. W Allegro Delivery gwarantowany termin doręczenia wynosi do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Twoja przesyłka została nadana 8 października, więc termin jej doręczenia upływa 13 października. Natomiast termin który pokazuje Allegro, to tylko i wyłącznie ich przewidywanie (sugestia), a nie gwarantowany termin dostawy. To jest "Być może dzisiaj doręczymy twoją przesyłkę". A i w języku polskim słowo przewidywać czy sugerować nie są synonimem słowa gwarantować. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@widma dzień dobry! Przesyłka czeka na odbiór w wybranym przez Ciebie automacie. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów