anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd w wysyłce

MAMY ROZWIĄZANIE!
kontakt-bajm
#7 Wielbiciel

Kupuje 3 produkty od trzech różnych dostawców. Przedmioty są w koszyku, wybieram sposób dostawy ( kurier smart) jeden dostawca wysyła kurierem a reszta śle do paczkomatu, dlaczego tak się dzieje? MIałem taki przypadek i dostawca wybrał paczkomat, z którego korzystałem na wakacjach w międzywodziu, ja mieszkam w Poznaniu. Zwalanie winy, szukanie paczki, składanie reklamacji, odmowa reklamacji, ponieważ paczki nie odebrałem. Dostawca upierał się , że to ja musze szukać, z reklamacji wyszło, że dostawca ma się tym zająć. Tydzień poszukiwać cyrki na kiju.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kontakt-bajm 

Bardzo proszę

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/podstawy-kupowania/czym-jest-i-jak-dziala-koszyk-4GDdXb8KBSD...

3. Wybierz sposób dostawy i metodę płatności

Twoje zamówienie podzielimy na przesyłki – osobne od poszczególnych sprzedających. Dla każdej przesyłki możesz wybrać inne:

• sposób dostawy
  • uwagi do zakupu – jeśli je masz
  • usługi dodatkowe (na przykład: zapakuj na prezent).

Podasz też informacje wspólne dla wszystkich przesyłek:

• dane odbiorcy przesyłki – możesz podać inne niż w ustawieniach Twojego konta
  • opcje faktury VAT – jeśli sprzedający je wystawia
  • metodę płatności.

Ustawiłeś kuriera tylko dla pierwszego dostawcy, dla pozostałych ustawiły się inne, dostępne zgodne z ofertą i możliwościami usług transportowych. 

oznacz moderatorów
kontakt-bajm
#7 Wielbiciel

Tak wyszło, dosłownie przed twoją wiadomością, kolega mi to  wytłumaczył. Tyle lat zamawiam z allegro i tego nie wiedziałem.  Człowiek się uczy całe życie 

oznacz moderatorów