anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji wyboru metody dostawy!!

jadzia07_2008
#8 Zapaleniec
 proszę o informacje i wyjasnienie:
- dlaczego nie mogę wybrać dostawy smart !!!do paczkomatu lub punktu odbioru!!!tylko przypisana jest dostawa kurierem  ktorej nie moge zmienic???
I jest to obligatoryjnie kurier Allegro/DPD
a nie np INPOST???
- dlaczego mam podniesiony prog darmowej dostawy z 45 pln do 49,90 pln skoro umowę przedłużyłam 21 stycznia 2026!! a nie w marcu od kiedy obowiązuje nowy regulamin.
- dlsczego przy koszyku o wartości 
56, 75 pln !!!! jest informacja, że brakuje mi do darmowej dostawy 8,25pln....czyli nie 45pln!!!,która wartosc obowiazywala do marca ,i  nie   49,90plm!!!!!który  to więc w końcu jaki!!!!jest właściwy prog??bo wychodzi 65 pln!! nie wybieram dostawy kurierem, że by nie czekać Dlaczego nie mam mozliwosci, żadnego wyboru!!!
- dlaczego wymuszacie dostawe Allegro/DPD nie otrzymuje informacji od DPD o nadaniu przesyłki, nie mogę jej śledzić i co najwazniejsze nie mogę zmienić METODY DOSTAWY-  opcja ta standardowo jest dostępne przy wszystkich dostawach DPD!!! tylko nie Allegro.
Dalsze zakupy na Allegro uzależniam  od prawidłowego funkcjonowania mozliwosci wyboru opcji dostaw i zgodnego z regulaminem progu wartości darmowej dostawy w wys.  45pln

Proszę o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji
oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Daj link do oferty. Na moje oko wygląda, że nikt Ci progu nie zmienił, obowiązuje stary próg na kuriera od 65zł, dlatego system informuje, że brakuje 8.25zł.

Prawdopodobnie oferta w ogóle nie posiada wysyłek do punktów, to wybór sprzedawcy choć często wymuszony przez wymogi smart. Może tak ustawić gdy ma wieksze gabaryty i zachować smarta. Choć system jest kijowo skonstruowany, bo chcąc wysyłać do punktów musi właczyć wszystkie dostawy delivery, a automaty DHL i z tego co kojarzę jeszcze któreś miewają mniejsze skrytki, w związku z czym paczki wracają powodując frustrację zarówno kupujących jak i sprzedajacych. Nie może włączyć np. samego Inposta, bo w tedy wyleci ze smarta, dlatego zostaje tylko z kurierami do drzwi...  Ewentualnie mógł wyłączyc np. z powodu kuriera wiecznie nie zjawiającego sie po przesyłki (zgaduję słynny DHL), Allegro wtedy zostawia sprzedawców z problemami, więc radzą sobie jak mogą...  Podziękowamia jak zwykle dla Allegro za taki galimatias. 

jadzia07_2008
#8 Zapaleniec

sprawdzilam...umowę jest ok 45; i sprawdzilam oferte:teraz chodzi jak złoto!!jest allegro delivery i moge wybierać co chce..ale co było poprzednio ...nie wiem . Zobaczymy przy kolejnych. Dzisiaj przyszla opozniona i cieknaca... Wcześniej kilka razy zdążyło się, że wyboru też był jeden:tylko allegro delivery. Więc tym razem mnie już poniosło. Dziekuje za radę i wiadomość. Zawsze raźniej.Cisnienie spadło.Pozdr

oznacz moderatorów