anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak paczki w punkcie - a dostałam sms, że jest gotowa do odbioru

Czarna0691
#7 Wielbiciel#

Witam,

Dostałam informację, że przesyłka o numerze AD00HJ6N60 (Allegro Delivery, DHL) jest gotowa do odbioru w punkcie. Niestety, na miejscu okazało się, że takiej paczki nie ma. Pani zdziwiona: szuka, sprawdza, skanuje - NIC. Na stronie DHL wyświetliło się info, że taka przesyłka nie istnieje. Jak rozumiem, paczki wysyłane poprzez Allegro Delivery dostają własne numery, ignorując te, które są fizycznie na etykiecie, tak? Czemu ma to służyć? Nie można tego jakoś ujednolicić i przekazywać kupującym faktyczny numer listu przewozowego? Gdzie jest moja paczka i jak mogę ją odebrać, jeżeli rzeczywiście jest w punkcie odbioru, ale ma inny nr?

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Czarna0691 przepraszam Cię za tę sytuację, wyjaśniamy już Twoją sprawę z DHL. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Czarna0691
#7 Wielbiciel#

Wszystko w porządku, sprawa rozwiązana. Dziękuję zespołowi Allegro za błyskawiczną interwencję 🙂 Mam tylko skromną sugestię, aby faktycznie^ pomyślano o wysyłaniu w smsach numerów przesyłek danego  przewoźnika, bo te numery z Allegro  Delivery wprowadzają ludzi w błąd i tworzy się chaos i niepotrzebne nerwy (niekoniecznie ze strony kupującego - pomyślcie o tych biednych  pracownikach w punktach odbioru,  którzy pewnie za każdym razem muszą tłumaczyć ludziom, że nie ma takiej paczki na stanie)... Pozdrawiam 🙂

oznacz moderatorów