Zakupiłem produkt na Allegro. Miałem wątpliwości co do oryginalności produktu, poinformowałem sprzedającego i ustaliliśmy zwrot. Zwrot zrobiłem z automatycznej opcji zwrotu Allegro. Wypełniłem formularz. Nadałem paczce kod, wrzuciłem do paczkomatu Allegro Orlen. Od tego momentu zaczęły się cyrki.
Paczka krążyła przez prawie pół miesiąca. Najpierw wyświetlił się Błedny region odbioru. Allegro samo nadaje przeciez paczke, ja tylko generuje kod. Nawet nie znam adresu sprzedającego. Potem znowu paczka wróciła do magazynu. Krązyła. W końcu próba dostarczenia. Adres docelowy niedostępny. Więc pisze do sprzedającego. On twierdzi że jest cały dzień w domu. Nikt do niego nie dzwonił. Numer do kuriera nie odpowiada. Znowu powrót do magazynu. Kolejny dzień, próba dostarczenia. Znowu Adres docelowy niedostępny. Znowu zwrot na magazyn. Paczka wróci do nadawcy. Allegro wysyła wiadomość do sprzedającego, z prośba o MÓJ adres zwrotu do nadawcy zwrotu...
Podał mój adres. Paczka idzie. Jestem w budynku od 8 do 22. O 18 zmiana statusu paczki na doręczona. Paczki nie ma. Żadnej wiadomości na mailu, sms czy tel. Zgłaszam reklamacje na Allegro bo przecież nawet nie ma człowiek żadnej możliwości kontaktu, tylko przez formularze. Zreklamacja odrzucona, bo nie można dostarczyć paczki więc została uznana za paczke niedoręczalną.
- uznana za niedoręczalną bo? Pod moim budynkiem stoi paczkomat Orlen z którego to nadawałem
- ta paczka co ma status doręczona to jest niedoręczalna i jest w magazynie, tak?
- dlaczego ja jako osoba która robi zwrot przez Automatyczna opcje zwrotu Allegro musze się martwić że zwrot nie został (nie ważne z jakiego powodu) odebrany przez sprzedającego?? Gdzie jest pomoc i zabezpieczenie allegro? To Allegro nadawało paczke, nie ja.
Co ja niby mam teraz zrobić. Z nikim nie można porozmawiać, pieniędzy nie mam, paczki nie mam, reklamację odrzucają mi, Allegro w niczym nie chce pomóc, nie mam nawet jak z kimś porozmawiać. Czy ja zostałem oszukany przez Allegro? Bo tak to wygląda.
Chętnie to sprawdzę i zweryfikuję, podaj mi proszę numer przesyłki.
Dziękuję za zainteresowanie.
Numer przesyłki: AD021FEIR3
Sprawę próbuję też rozwiązać przez Dyskusję przy pomocy doradcy allegro ale narazie sprawa stanęła na tym, że czekamy na rozpatrzenie odwołania od odrzuconej reklamacji...
Własnie dostałem telefon od Allegro, w końcu ktoś rzucił trochę światła na tą sprawę. Okazało się że Orlen gdy nie mógł dostarczyć paczki zwrotnej do Sprzedawcy, odesłał ją do nadawcy, ale jako nadawce oznaczył Allegro, nie mnie! Więc paczka poszła na magazyn Allegro. Allegro z magazynu nadało ją DPD do Sprzedawcy jeszcze raz, ale z racji że nadawcą jest teraz Allegro, nikt mnie o niczym nie informował i jedyne informacje jakie miałem wyświetlone to że paczka dostarczona. Czekamy teraz aż DPD dostarczy paczkę i mam nadzieję że zwrot w końcu zostanie poprawnie zfinalizowany. Smutne to że musiałem tyle godzin stracić na doszukiwanie informacji i pomocy, a wystarczył jeden telefon z informacją co się aktualnie dzieje z paczką...
Tak czy inaczej, dziękuję za zainteresowanie sprawą.