Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@guniagu zgodnie ze statusem z trackingu przesyłka ruszyła w drogę do punktu docelowego.
22 października o godz. 15.21 ruszyła do miejsca docelowego , 23 października o 15.59 też ruszyła do miejsca docelowego i 24 października o 13. 36 też ruszyła do miejsca docelowego... Tylko pytanie gdzie to miejce docelowe...
@guniagu poprosiłam już o interwencję w oddziale odpowiedzialnym za Twoją przesyłkę.
Dzisiaj kolejny komunikat- przesyłka może zostać doręczona z opóźnieniem. Czy można wiedzieć gdzie ta przesyłka jest? Przesyłka nadana 22 października.
I co z interwencją? Paczka krąży od 22 października. Co mam powiedzieć kupującej, że po raz czwarty paczka trafiła do miejsca docelowego.
Przesyłka w dalszym ciągu od 22 października nie dotarła. Klientka wczoraj po godzienie 23-ej miała telefon, że adres jest niepoprawny, co jest nieprawdą, adres jest poprawny. Wszystkie inne firmy poza DHL dostarczają na ten sam adres. Klientka twierdzi, że ta paczka wróci do mnie i DHL powie, że nie odebrała, bo już miała z nimi tak raz miała. Wybierając nie wiedziała jaki kurier odbiera paczki bo tego nie podajecie. Ani razu przesyłka nie była w doręczeniu.
@guniagu kontaktowaliśmy się wczoraj mailowo z klientką w sprawie potwierdzenia poprawności adresu doręczenia. Przekazaliśmy także informacje przewoźnikowi w ramach interwencji do paczki. Rozumiem, że sytuacja jest frustrująca, ze swojej strony dokładamy wszelkich starań, żeby paczka trafiła do klientki.
Po raz szósty przesyłka wyjechała w drogę do miejsca docelowego. Ja zapewniam Was, że była trzeźwa. Powiedzcie mi chociaż gdzie teraz jest. Bo w żaden sposób nie może trafić.