Zauważyłem, że allegro żyje swoim życiem przy obliczaniu czasu wysyłki.
Czas wysyłki ustawiony na 1 dzień, graniczna godzina wysyłki na DPD to 11.
Zakup z godziny 12:15 i pokazuje, że mam czas na wysyłkę dzisiaj.
O co chodzi i dlaczego nie zgadza się nic z tego co deklaruję?
U mnie to samo, ze względu na opieszałość DHL w Warszawie, tam gdzie nadaje paczki - w ogóle spadła opcja wyświetlania godziny granicznej (miałem do 11:00)
później było coraz gorzej np. klienci kupujący o 22:00 mieli informacje, że dostawa DHL-em jutro.
A ustawioną godzinę graniczną 11:00 nie wyświetlali bo miałem za niski procent dostaw terminowych dla tego przewoźnika.
To zamiast poprawić te statystyki - to je pogarszali.
Teraz bujam się z reklamacjami klientów w otwartych dyskusjach bo paczki DHL leżą już 3 dni w automatach na Żoliborzu - nie odbierane przez kurierów.
Ja się pytam, dlaczego DHL nie można wyłączyć skoro jest wadliwy w moim rejonie.
Każde z z tych zamówień zostało nadane prawidłowo, jednakże nie jest odbierane przez kurierów i obniża mi jakość sprzedaży/wysyłki.
Czy mogę prosić o ich wykluczenie?
@Halfrunt Zamówienia zostały przekazane do wykluczenia. Zmiany zostaną uwzględnione w najbliższym nocnym przeliczeniu.
Czyli mam rozumieć, że brak wyświetalania informacji o godzinie granicznej nadania powoduje, że mój deklarowany czas wysyłki w ogóle nie jest brany pod uwagę?
Tak. Do tego jeszcze piszą jakieś bzdety o obliczaniu według poprzednich wysyłek. Jak miałam tylko INPOST, włączyłam smarta i np. DPD ustawione do 9-tej wyświetlali na jutro jeszcze po 11-stej to przepraszam ale niby na podstawie jakich poprzednich wysyłek?
Cześć @czescidaciapl, z tego co widzę w systemie widnieje deklarowana data nadania 11.06.2026 dla zamówienia o którym wspominasz. Prezentowany czas wysyłki nie opiera się jedynie na deklaracji Sprzedającego, lecz wynika z jego historycznego zachowania i ustawionych deklaracji czasu wysyłki.
Ale jaka deklarowana data?
Ustawiony czas wysyłki 1 dzień roboczy i graniczny czas zamówienia na godzinę 11.
Jeśli klient kupił coś po godzinie 11 to już powinno to przeskoczyć na kolejny dzień roboczy.
Deklarowany czas wysyłki zawsze był ustawiony na godzinę 11.
Przestańcie z sprzedawców i klientów robić debili. Jak sklep ma godziny otwarcia 8-17 i raz klient wszedł o 17.05 bo taka była wola sprzedawcy to oznacza, że można sobie bez problemu w następny dzień przyjść o 18 i oczekiwać, że sklep będzie otwarty tak?
jak zaznaczam, że wysyłam do 11 danym kurierem to tak też to powinno być pokazane, to moja dobra wola, że coś spakuję o 11:10 i nadam jeśli mam taką możliwość.
@matt_rose Od 11.04.2026 nie nadałem, żadnej przesyłki DPD po godzinie 11:45, więc co spowodowało, że algorytm uznał, że o 12:20 nadam taką przesyłkę?