anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kurier Allegro Delivery DPD zostawia przesyłki pod drzwiami?

MAMY ROZWIĄZANIE!
matty2k17
#9 Pomysłodawca

Dzisiaj miałem (mam?) dostać przesyłkę zamówioną przez Allegro Smart i ma być dostarczona przez kuriera DPD. Dostałem wiadomość na allegro, że przesyłka jest wydana do doręczenia, powinna być dzisiaj i numer telefonu do kuriera. O 9:40 wysłałem smsa kurierowi, że jeśli jest taka możliwość to żeby zostawił przesyłkę koło drzwi. Pokazane mam, że kurier tego smsa odczytał ale nie dostałem żadnej informacji zwrotnej, że np. próba doręczenia była przed 9:40 czy że kurier nie może zostawić przesyłki pod drzwiami. W aplikacji dalej widnieje, że przesyłka jest wydana do doręczenia, więc nie wiem czy jeszcze dzisiaj będzie, czy w ogóle może być zostawiona pod drzwiami (np. FedEx nie ma takiej możliwości), czy że próba dostarczenia miała dzisiaj w ogóle miejsce.

numer przesyłki: AD06HMRP7K20B5K1T

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @matty2k17. Widzę, że przesyłka właśnie została oznaczona jako doręczona. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
matty2k17
#9 Pomysłodawca

dosłownie z minutę temu dostałem. 

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@matty2k17

Przesyłka kurierska to przesyłka rejestrowana, czyli przyjmowana i wydawana za pokwitowaniem. Dlatego kurier Fedexu nie mógł zostawić ci przesyłki pod drzwiami, bo nie pozwala na to prawo. W przypadku Allegro Delivery, jest tak samo, bo póki co regulamin jakieś firmy nie może zmieniać czegoś, co jest uregulowane w drodze ustawy.

oznacz moderatorów
drekenzes
#19 Nestor ⭐

@pecela  napisał(a):

@matty2k17

Przesyłka kurierska to przesyłka rejestrowana, czyli przyjmowana i wydawana za pokwitowaniem. Dlatego kurier Fedexu nie mógł zostawić ci przesyłki pod drzwiami, bo nie pozwala na to prawo. W przypadku Allegro Delivery, jest tak samo, bo póki co regulamin jakieś firmy nie może zmieniać czegoś, co jest uregulowane w drodze ustawy.

@pecela Kurierzy masowo mają wywalone na ustawy 😉