W jaki sposób mogę skontaktować się z infolinią DHL, co chwila paczki są opóźnione, a infolinia DHL przekierowuje do allegro.
@FairPlayPlus podaj mi proszę numery przesyłek, których dotyczyły te problemy.
@FairPlayPlus dziękuję. Interweniujemy już w sprawie tej przesyłki.
@FairPlayPlus kolejne informacje w sprawie tej paczki otrzymasz od nas w korespondencji mailowej.
Dziękuję, to jeszcze mam pytanie do kolejnej paczki również DHL
| AD022OFZO1 |
Jako nadawca widzę normalny przebieg paczki, lecz klientka twierdzi że nie mogła odebrać paczki i widzi powiadomienie problem z przesyłką (dostałem taki ss od klientki)
Otrzymałem informację, że przesyłka wraca do nadawcy, została zarejestrowana reklamacja.
Witam. Proszę o interwencję w sprawie mojej paczki, dostałem zły numer komórkowy do kuriera, który obsługuje inną część Warszawy. Numer przesyłki: AD02FYDF10. Nie ma mnie w mieszkaniu, muszę pilnie skontaktować się z kurierem, żeby zostawił paczkę w miejscach, gdzie jestem dogadany w pobliżu miejsca zamieszkania. Pozdrawiam.
Proszę o interwencję w sprawie mojej paczki, dostałem zły numer komórkowy do kuriera, który obsługuje inną część Warszawy. Numer przesyłki: AD02FYDF10.
Nie ma takiej opcji aby zadzwonić i przekierować pod inny adres. Po pierwsze nie ma żadnej możliwości weryfikacji osoby która dzwoni. Po drugie to komu kurier może wydać przesyłkę określa ustawa.
Do tego Allegro Delivery nie obsługuje przekierowania przez adresata. Jest to tak naprawdę niszowa usługa, którą świadczy mniej niż 1% przewoźników w Polsce.
A i Allegro Delivery to odrębny przewoźnik od DHL eCommerce. A twoja przesyłka to przesyłka Allegro Delivery a nie DHL.