Dwie paczki nadane w automacie DHL 2 lutego. Do dzisiaj leżą nieodebrane przez kuriera:
AD01R2I7H0
AD01R2JL47
Przed feriami ta sama sytuacja, i to w innym automacie. Szkoda strzępić ryja. Wyłączyłem już opcję Allegro Delivery ze swoich ustawień wysyłki, ale do ludzi, którzy kupują ode mnie Wiedźmina mam szacunek, więc ciągnę wątek.
A... Nawet w środę sobie coś zamówiłem z dostawą Allegro Delivery do tego samego automatu DHL, w którym wciąż są te dwie paczki. Z ciekawości, żeby zobaczyć czy kurier się pofatyguje. Miało dojść dzisiaj. Wieczorem mail z systemu Allegro "Nieudana próba doręczenia", a w pełnej historii przesyłki pojawiło się "awizo" i zwrot do sortowni. Paczkomat działa, w domu byłem cały czas.
Zwińcie ten kram, bo zaczyna zalatywać latami 90.
Cześć, @Imbalance_pl. Dziękuję za sygnał i przepraszam za wszelkie utrudnienia. Poprosiłam o pilną interwencję - wrócę z odpowiedzią, gdy ją otrzymam.
@MiMary Dzisiaj formalnie doszła jeszcze jedna nieodebrana przez kuriera paczka:
AD01REX9K5
Allegro Kurier DHL. Zabawne, bo paczkomat znajduje się w mocno zurbanizowanej części Warszawy, a nie na rogatkach Ciepielowa. Brawo wy!
@Imbalance_pl, widzę, że przekazałeś numer przesyłki w zgłoszeniu mailowym 58877403, gdzie sprawa jest wyjaśniana z oddziałem. Dalsze informacje w tej sprawie otrzymasz w odpowiedzi mailowej. Jeszcze raz przepraszam za utrudnienia.
Jeżeli chodzi o dwie pierwsze przesyłki, to zgłoś oficjalną reklamację na opóźnienie w doręczeniu przesyłki. Obie przesyłki powinny być doręczone do 6 lutego (to, że nie zostały odebrane nie ma tu znaczenia, termin liczysz od nadania uwzględniając godzinę graniczną).
Co do trzeciej przesyłki to termin doręczenia upływa w poniedziałek 9 lutego.
Ps. To nie są przesyłki Allegro Kurier DHL tylko Allegro Delivery Kurier DHL. To są dwie różne firmy kurierskie, choć fizycznie obsługuje to jeden kurier.