anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego przestałem otrzymnywać powiadomień SMS o dotarciu paczki do paczkomatu?

laserlight
#7 Wielbiciel#

Przez ponad 20 lat mojego funkcjonowania na Allegro, zawsze dostawałem powiadomienia SMS o nadejściu paczki wraz z kodem odbioru. Od paru miesięcy  ten mechanizm u mnie przestał działać. Z tego powodu kilka przesyłek wróciło do sprzedających, przez co jestem traktowany  jako niepoważny klient.

1. Czy ten problem dotyczy tylko mnie, czy innych kupujących też?

2. Co trzeba zrobić, aby przywrócić ten ważny mechanizm?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

wojtekmarchewka
#11 Animator#

@laserlight  jeżeli masz na myśli paczki z Allegro One Box, to nie dostajesz powiadomień. Ponieważ prawdopodobnie (kilka miesięcy temu) zainstalowałeś aplikację na które przychodzą powiadomienia o statusie przesyłki.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Jeśli mówisz o inpost to przestają przychodzić po instalacji aplikacji inpostu. Przychodzi wtedy powiadomienie, które zwykle ginie w masie powiadomień wszelkich dziwnych apek... 

O one boxie już kto inny odpisał. Choć sądząc po postach to zdarza im się kodu nie wysłać i trzeba się dopominać.

Przy DHL chyba powinny być powiadomienia, aczkolwiek głowy nie dam czy jakaś apka jest... Pocztowych nie używałam to nie wiem.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów