anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DPD w ramach Allegro One nie odbiera terminowo przesyłek z automatu Allegro

AquaSole
#7 Wielbiciel

Zastanawiam się, czy Allegro posiada jakiś realny nacisk na kuriera DPD aby ten odbierał paczki zgodnie ze swoją deklaracją?
Według deklaracji DPD z zielonego paczkomatu powinien odebrać paczki nadawane do godziny 13 dla naszego kodu pocztowego. Tymczasem paczki nadawane ledwo po 12 nie są odbierane z maszyny. Oczywiście wszystko reklamuję, w odpowiedzi na reklamację otrzymuję przeprosimy ze strony Allegro i zapewnienia, że podobna sytuacja już się nie powtórzy. Tymczasem na 6 przesyłek nadanych w tym miesiącu w maszynie One Box 5 zareklamowałem z powodu nie podjęcia ich w terminie.

Co ciekawe pani kurier obsługująca rejon powiedziała mi wprost, żebym tam nawet nie jeździł nadawać bo ona i tak nie będzie się wracała z trasy.

Mam wrażenie, że DPD śmieje się Wam w twarz robią sobie z nas jaja.

Allegro taki gigant w wolumenie przesyłek a nie potrafi ustawić do pionu swojego partnera... 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AquaSole Masz złe informacje , deklaracja dotyczy automatów DPD , nie zielonych , z tych przesyłki mają być podjęte do końca następnego dnia po nadaniu  ,to allegro robi wariatów ze sprzedawców i klientów prezentując w ofertach przewidywany czas dostarczenia .

oznacz moderatorów

AquaSole
#7 Wielbiciel

Pod tym linkiem:
https://allegro.pl/kampania/one/kurier/godziny-graniczne
Allegro wyraźnie informuje o One Boxach i One Punktach. Nie ma tam mowy o automatach DPD.
Dla mojego kodu pocztowego DPD deklaruje odbiór do godziny 13.
90% przesyłek nie jest odbieranych w deklarowanym terminie.
Proszę coś z tym zrobić.
Rozumiem, że jedna/dwie paczki w miesiącu mogą się opóźnić z przyczyn niezależnych, ale nie CODZIENNIE. Chcę wiedzieć do której godziny mam nadać paczkę, aby móc cokolwiek planować.

Dlaczego InPost jest w stanie odbierać przesyłki terminowo do zadeklarowanej godziny, a wasz DPD notorycznie olewa wasze zasady śmiejąc się Wam w twarz? 

oznacz moderatorów