anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziękujemy Allegro za „wysokiej jakości” logistykę i „kompetentnych” konsultantów.

Vikkivay
#9 Pomysłodawca

Kolejna sytuacja pokazująca poziom podejścia Allegro do poziomu świadczonych przez nich usług.

Zamówienie z 28.12.2025 zostało wysłane terminowo 29.12.2025. Dostawa była realizowana wyłącznie przez Allegro One Courier.

W sobotę, 3 stycznia, kontaktowałam się z konsultantami Allegro. Otrzymałem jednoznaczne potwierdzenie, że problem z danymi kupującego został przez Allegro zweryfikowany i przesyłka zostanie doręczona w poniedziałek – ze 100% pewnością.

Na podstawie tej informacji przekazałam kupującemu, że doręczenie nastąpi w poniedziałek.

Wbrew temu zapewnieniu Allegro skierowało przesyłkę do zwrotu. Skutkiem jest brak doręczenia oraz negatywna opinia wystawiona mnie jako sprzedawcy, mimo że wina leży w 100% po stronie Allegro i Allegro One Courier.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Vikkivay temat poruszany i proponowany do wdrożenia ze 3 lata temu , teraz  już wiesz dlaczego klient / odbiorca nie ma możliwości oceny przewoźnika

oznacz moderatorów

Vikkivay
#9 Pomysłodawca

Chodzi o to, że Allegro jest przewoźnikiem. Towar został zamówiony przez kupującego za pomocą Allegro One Kurier.
Poza tym chodzi jeszcze o konsultantów, którzy mówią jedno, a dzieje się zupełnie inaczej.
Po co więc są potrzebni? Pewnie po to, żeby doradzać.
A jeśli źle doradzają i tworzą takie sytuacje, w których obiecują, że paczka na pewno zostanie dostarczona w poniedziałek. W rezultacie paczka wraca do nas, klient jest niezadowolony, towar nie został sprzedany, otrzymujemy złą ocenę.
A w czym właściwie sklep jest winny? W tym, że wybrał Allegro jako platformę sprzedaży, czy w czym?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Vikkivay 

Podaj proszę numer przesyłki, sprawdzę to.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Vikkivay
#9 Pomysłodawca

A003IBYF71

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Vikkivay 

Konsultuję to, proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Vikkivay 

Otrzymałem informację, że jest to błąd konsultanta, ponieważ w tym przypadku nie ma mowy, żeby oddział to doręczył.

Kod 06-516 to Szydłowo, czyli okolice Warszawy. Dębsk jest jego częścią (adres doręczenia).

Natomiast klient podał kod 60-516, kod Poznania. Oddział nie ma obowiązku, a wręcz nie wolno im wykonać przekierowania na tak odległy adres.

Skontaktujemy się również mailowo z Tobą.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Vikkivay
#9 Pomysłodawca

Błąd KONSULTANTA. A KONSULTANT jest częścią ALEEGRO, jeśli nagle zapomniałeś.
To znaczy, że my ze swojej strony robimy wszystko PRAWIDŁOWO, wy ze swojej strony popełniacie BŁĘDY, a klient również popełnia BŁĄD. A cała odpowiedzialność i konsekwencje spadają na sklep?
Czy wy tam kompletnie oszaleliście?
Gdzie to widziałem, żeby sprzedawca był jedyną stroną, która NIE POPEŁNIŁA BŁĘDU, a przy tym był jedyną stroną, która ponosi rzeczywiste straty?
Po prostu totalni nieadekwatni.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Vikkivay @gdvorek 

Tego typu błędy można skorygować, jeżeli nie budzi to wątpliwości. 

A w adresie prawidłowo powinno być 06-516 Dębsk, bo jest to osobna miejscowość, a nie ulica w Szydłowie (od 1 stycznia 2002 po kodzie pocztowym ma być miejscowość docelowa). 

A co do winy, to tu leży ona wyłącznie po stronie kupującego.

oznacz moderatorów

Vikkivay
#9 Pomysłodawca

Ciekawe, jak zręcznie pominął Pan fakt, że konsultant wprowadził nas w błąd, kiedy zwróciliśmy się do pomocy technicznej w sprawie opóźnienia dostawy przesyłki.
Gdyby konsultant podał prawidłową informację, że dane nie mogą być edytowane, to ta informacja zostałaby przekazana kupującemu, a nie to, że przesyłka zostanie dostarczona w poniedziałek!
Uważam, że właśnie to stało się przyczyną negatywnego nastawienia klienta do nas.
Dziękujemy „wykwalifikowanym” konsultantom Allegro za stworzenie kolejnego problemu dla sprzedawcy.
Dodam jeszcze, że w tym przypadku Allegro nie usuwa komentarza kupującego.
Tak więc sami nawalili, a cierpi sprzedawca. Brawo, ponad wszelką „pochwałę”.

oznacz moderatorów