anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie można zgłosić rozszerzony problem z przewoźnikiem do danej loklizacji?

Client:40174112
#8 Zapaleniec

Witam, gdzie można zgłosić rozszerzony problem z przewoźnikiem do danej loklizacji? Mam sprzedawcę, który odmówił mi sms-em dostarczenia przesyłki do tego paczkomatu (AllegroOneBOX na ul.Kolady 1 Warszawa) a prześlą do wybranego przeze mnie paczkomatu InPost oraz kolejnego, który po moim odebraniu przesyłki poprosił o dokładne sprawdzenie jego stanu i na przyszłość zamawianie przesyłki z InPost, bo ma skargi na stan dostarczenia produktów... Tak się chyba nie powinno dziać. I fakt, w ostatnich dwóch miesiącach dostałem trzy uszkodzone przesyłki, dwie musiałem zgłosić, bo zostały przepakowane bez wiedzy sprzedającego i dostarły do mnie z brakami towarów lub zepsuciem produktów nie do użytku. Trzecia to były tabletki, które i tak się kruszy i pomimo braku opakowania zewnetrzego, opakowanie producenta produktu było nienaruszone, więc produkt zdatny do użytku pomimo, że zamawiałem nowy... Nigdy wcześniej nie miałem tylu paczek w tak kiepskim stanie do mnie dostarczanych.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

#8 Zapaleniec

Dodam jeszcze, że na opakowanie tabletek (bezpośrednio) został naklejony list przewozowy wydrukowany tego samego dnia co nastąpiła dostawa produktu pomimo, że produkt szedł kilka dni do paczkomatu a dostałem też informację o uszkodzeniu/zgubieniu paczki zanim do mnie dostarła. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:40174112 podaj nry zamówień, których dotyczy ten problem - podejmę odpowiednie działania.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

837d2190-734c-11f0-a907-fb99ed6dcdd9

699a80a0-63bc-11f0-9afd-09a48efee8f6 (nie zgłaszane tabletki)

187be081-51fe-11f0-bb9e-dbd9c1a5fa37

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Dodam jeszcze, że sąsiad też się skarżył, że odbiera z tego paczkomatu uszkodzone przesyłki.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:40174112 podałeś zamówienia gdzie widzę po sprawdzeniu, że nie były nadane InPost, są od różnych sprzedających.

Proszę doprecyzuj swój problem jaki masz?

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Problem mam z tym, że notorycznie zaczynają trafiać do mnie uszkodzone paczki i sprzedający przestają chcieć nadawać paczki do wybranego przeze mnie AllegroBOXOne a nie w tym, że sprzedający proponują inne rozwiazania problemu. Problem jest w dostawie allegro i w tym, że muszę walczyć o to by dostarczono do mnie towar w opakowaniu wyslanym przez sprzedawcę a nie zastepczym. Problem jest sformuowany w tytule sprawy, cyt.: "Gdzie można zgłosić rozszerzony problem z przewoźnikiem do danej loklizacji?"

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:40174112. Dziękuję za doprecyzowanie. Skontaktuję się w tej sprawie z oddziałem i dam Ci znać, gdy otrzymam dalsze informacje. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Client:40174112, jesteśmy w kontakcie z przewoźnikiem i wyjaśniamy tę sprawę. Dalsze informacje otrzymasz od nas w korespondencji mailowej.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów