Kiedyś normalnie był podawany numer przesyłki i można było przekierować przesyłkę kurierską do punktu na stronie firmy
Niezależnie od wyboru teraz dostaję tylko numery allegro dpd. W wyborze też nie mogę zaznaczyć by przesyłka trafiła do punktu bo przecież musi być pod adres.
Jak mogę przekierować przesyłkę do punktu odbioru? Czy też mam marnować swój czas i kuriera, aż przyjedzie pod mój adres dwa razy i dopiero dostarczy do punktu?
Przesyłkę DPD i Allegro DPD przekierujesz z poziomu aplikacji mobilnej DPD lub strony internetowej przewoźnika.
Natomiast przesyłki Allegro Delivery Kurier DPD nie przekierujesz. To inny przewoźnik niż DPD czy Allegro DPD. Może to zrobić wyłącznie nadawca (to jego ustawowe prawo).
A w skrócie. Allegro Delivery Kurier DPD i Kurier DPD (w tym także Allegro DPD) to dwie różne firmy kurierskie. Twoja przesyłka to pewnie Allegro Delivery a nie Allegro DPD, dla DPD to obca przesyłka, oni ją tylko doręczają w imieniu Allegro, a nie własnym.
Ps. W Allegro DPD sprzedawca płaci karę za przekierowanie. To jego wina że odbiorcy nie będzie akurat pod podanym adresem. Nie jest to duża kwota bo 14,99 zł, ale naliczana za każde zlecenie przekierowania. W Allegro Delivery nie ma przekierowania i nie ma opłaty dla sprzedawcy.
@pecela nie duża kwota ? to nie jest 2 zł 😄 tym bardziej, jak klient ci robi zamówienie na powiedzmy 50 zł 🙂 to jesteś w plecy
Nieduża w znaczeniu, że nie kilka stówek. Ale w kontekście zysku może to być sporo.
Do tego opłata naliczana jest za każde przekierowanie. Klient przekieruje do punktu - opłata, zmieni zdanie i do automatu - znowu opłata, wycofa wniosek - opłata itd. Można tak nabić sprzedawcy rachunek nawet na kilka tysięcy złotych.
Ale ja nie chcę przekierować paczki pod inny adres tylko do punktu odbioru.
Jaki i d i o t a wymyślił system w którym lepiej marnować czas kuriera, odbiorcy i nadawcy bo nie da się przekierować paczki. Rozumiem, że Allegro chciało samo zająć się dostawą, ale dlaczego nie potrafią skopiować gotowych rozwiązań z rynku?
Specjalnie zaznaczyłem opcję "Kurier, DPD" a nie "Kurier". Okazuje się, że nadal dostaję przesyłkę dalej przesyłkę Allegro Delivery
Żeby to chociaż były oszczędności, ale to są dodatkowe koszty po stronie kurierów. Więc jest to po prostu głupota zarządu Allegro. Kwota 14,99zł to jest i d i o t y z m. Więcej stracą na oddawaniu paczek i braku doręczeń.
Zasadniczo prawo przewiduje dwie opcję modyfikacji . Pierwsza to wycofanie przesyłki z obrotu i zwrot do nadawcy. Druga to zmiana adresu doręczenia. Prawo daje tylko te dwie opcje.
Natomiast przekierowanie do punktu odbioru de facto nie jest przekierowaniem, tylko awizacją.
A co do straty, to Allegro na tym nic nie traci, za wszystko płaci sprzedawca. Jest to zysk dla Allegro. Sprzedawca i Allegro to dwie różne firmy (nie dotyczy OSA).
A i usługi pocztowe (a usługi kurierskie zaliczamy do usług pocztowych) to usługi regulowane. Przewoźnik może tylko to na co zezwala prawo i regulator. W Allegro Delivery może nie być opcji przekierowania, bo Allegro nie dostało zgody na taką opcję.
Czyli twierdzisz, że od lat Poczta Polska, Inpost, DHL, DPD i tak dalej łamały prawo. Bzdura.
Dlaczego więc nie mogę "awizować" przesyłki tylko muszę czekać na kuriera. Dlaczego kurier Allegro nigdy nie zdzwoni i nigdy nie wiadomo o której godzinie będzie, mimo, że robią to przy innych wysyłkach (np. zadzwonią 30min wcześniej by nie wyjść akurat do sklepu). Też im prawo zabrania?
Nie. Po prostu Allegro wprowadziło bezmyślną usługę kurierską. I traci na tym, bo ja nie kupię, a sprzedawca nie sprzeda. Problem nie leży w prawie. Problem leży w Allegro.
Bo skorzystałeś się z metody Allegro Delivery. Proszę to link do ich metod
na samej górze jest napisane tak, cytuje
"Jak wygodna dostawa, to Allegro Delivery"
teraz zacytuje Ciebie
"Kiedyś normalnie był podawany numer przesyłki i można było przekierować przesyłkę kurierską do punktu na stronie firmy"
teraz nie ma takiej opcji ponieważ
"Jak wygodna dostawa, to Allegro Delivery"