Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
numer: AD01EHMGM9
Najpierw skrytka była pusta. Bywa. Potem przesyłka zaczęła wędrowanie, już ma opisie statusu jedno awizo, za chwilę będzie drugie - kurier, który dostarcza paczki do "mojego" DHL Box, już był, dostarczył inną paczkę (AD01FFVFK7). Drugie awizo to automatycznie zwrot do nadawcy? Zwracam uwagę, że dostawa jest do "paczkomatu" DHL.
@kuba_nek Z DOŚWIADCZENIA powiem Ci ,że najpewniej wróci do nadawcy , jak im się uda to pójdzie jak po sznurku ,ale wystarczy minimalny błąd i nie potrafią sobie z nim poradzić , pewnie trochę w Wiśle upłynie zanim cokolwiek ruszy w temacie .
Ja zawsze podkreślami będę podkreślał najlepszym przewoźnikiem jest InPost i od kilku lat wybieram tego przewoźnika
Oby tylko allegro nie rozwiązalo z tym przewoźnikiem umowy , bo będzie duże niezadowolenie użytkowników i
No to jest tak jak pisałem - drugie awizo: "4 gru 2025, 22:03 Awizo". Dla mnie to wygląda tak, że kurierzy wypuszczani do godz. 9:00 to są prawdziwi kurierzy i jest bardzo duża szansa, że przesyłkę dostarczą. A po godz. 9 to pozostałe paczki lądują w kontenerze "zwroty". Komunikat idzie że przesyłka wydana do doręczenia bla... bla... a po godz. 22 dajemy "awizo". A piszę cały czas o przesyłce kierowanej do "paczkomatu". No to co dalej? "Odbiorca odmówił przyjęcia - Rezygnacja klienta" i zwrot do nadawcy?
Cześć @kuba_nek, nasz konsultant skontaktował się z Tobą w zgłoszeniu mailowym o numerze 56805209, sprawa jest w dalszym ciągu wyjaśniana z przewoźnikiem.