To już przesada!!! Moja przesyłka od dwóch dni nie może dotrzeć do celu: jak nie "brak czasu" (brak czyjego czasu?!), to później "brak miejsca"!!! Chciałbym poinformować, że w moim mieście jest więcej niż jeden paczkomat. Czyżby Orlen paczka wolała wozić tam i z powrotem moją przesyłkę zamiast zostawić w innym paczkomacie?.
Trzeba był sobie wybrać innego dostawcę ,co ma więcej i większe paczkomaty .
Kurier Orlen Paczki nie może doręczyć przesyłki do Paczkomatu. Wszystkie paczkomaty są własnością Inpostu (wszystkie, bez wyjątków), a to konkurencyjna firma. Orlen Paczka ma swoje maszyny paczkowe, na chwilę obecną nie mają one swojej nazwy), do których doręcza przesyłki.
A i czy twoją przesyłkę doręcza Orlen Paczka czy Allegro Delivery Orlen Paczka (screena nie widać). To dwie różne firmy (choć w obu fizycznie przesyłkę dostarcza ten sam kurier).
ps. Odpowiadając na pytanie. Musi wozić, bo takie jest prawo.
Chodziło mi o maszyny paczkowe Orlen paczki. A dostawca Allegro Delivery Orlen Paczka. A kurier nie mógł umieścić przesyłki w innej maszynie Orlen paczki jeśli w wybranej nie było miejsca? Odległość miedzy nimi do 1km.
Moze
Ale jak tak zrobi to zaraz sie odzywają wniebogłosy że paczka leży w maszynie innej niż wybrano. Zaraz się znajduje jakaś babka w ciąży albo ktoś na wózku któremu za daleko żeby to odbierać z innej lokalizacji