anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier Allegro pomylił paczki podczas zwrotu

MAMY ROZWIĄZANIE!
czerwonybonzaj
#9 Pomysłodawca

Witam,

Klient kupił towar w smarcie ( Allegro One Kurier)  a następnie dokonał zwrotu.

Wczoraj doszła do mnie paczka A002RUQ6D0 - zwrot od klienta ale to nie jest towar jaki sprzedałem klientowi !

Klient twierdzi że włożył mój towar (bardzo mała paczka) do automatu Allegro z opisanym kodem zwrotu, pozniej wiadomo że kurier Allegro wyciaga te paczki z automatu i dopiero nakleja etykiety - ale kurier musiał coś pomylić bo dostałem z 10x wieksza paczke niż właściwa z innym towarem ale etykieta naklejona jest poprawna - czyli po prostu kurier nakleił poprawna etykiete na nie ta paczke, prosze o pomoc w ustaleniu co się stało. W jaki sposób można to reklamować, pewnie to musiałby zrobić nadawca paczki czyli kupujący?

Towar jaki otrzymałem to jakieś akcesoria typu dekoracja domu czy coś podobnego, zupełnie nie moja branża...

Z poważaniem
Sławomir

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22
looki181
#8 Zapaleniec

60173/2026

66929/2026

Były dwa zgłoszenia. 

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@looki181 
Nie zgłosisz w DHL Ecommerce reklamacji na przesyłkę Allegro Delivery. To są dwie różne firmy kurierskie. Reklamację zgłasza się do przewoźnika, czyli do Allegro. DHL Ecommerce tylko doręcza przesyłkę w imieniu przewoźnika Allegro, ale to nie jest ich przesyłka.

Tu DHL Ecommerce Sp. z o.o. występuje tylko jako podwykonawca Allegro. 

A całe Allegro Delivery działa w oparciu o:

Art. 35. [Umowa o współpracę między operatorami pocztowymi]
1. Operator pocztowy, który zawarł z nadawcą umowę o świadczenie usługi pocztowej, może po przyjęciu przesyłki pocztowej powierzyć dalsze wykonanie usługi innemu operatorowi pocztowemu na podstawie umowy o współpracę zawieranej w formie pisemnej.

oznacz moderatorów
Client:83903097
#7 Wielbiciel

Witam, mam ten sam problem. Wysłałam zwrot zgodnie z instrukcją poprzez paczkomat i kurier pomylił etykiety na paczkach. Adresat dostal paczkę, ale to nie ta paczka, która wysłałam. Poproszę o pomoc w rozwiązaniu sprawy. 

oznacz moderatorów