anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier nie odbiera paczki Allegro Delivery od kilku dni

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

Kurier w ramach Allegro Delivery 26.07 nie odebrał paczki i do dnia dzisiejszego (30.07) po nią nie przyjechał. Dotyczy paczki A000VK6M17, numer zlecenia 11434622. Proszę o interwencje i odebranie paczki. Oraz o wyłączenie tej przesyłki ze statystyk jakości sprzedaży.

oznacz moderatorów
38 ODPOWIEDZI 38

Mydlarnia_Venus
#8 Zapaleniec#

@_HolaOla_  Kurier DPD Allegro Delivery zamówiony 07.08 ok. godz. 12 znowu nie podjechał po odbiór. Przesyłka nr A000XU05Y4. Zlecenie podjazdu 11671990. Proszę o interwencję u przewoźnika, poinformowanie klienta, że opóźnienie nie jest z winy sprzedającego i wykluczenie ze statystyk zamówienia e4a7e4f0-542b-11ef-aab9-e310f093ce26.

Obawiam się, że wybranie DPD na dostawcę usług Allegro Delivery odbije Wam się mocną czkawką.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Mydlarnia_Venus poprosiłam o wykluczenie tego zamówienia z jakości oraz o interwencję u kuriera oraz wiadomość do kupującej w sprawie tej paczki. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Mydlarnia_Venus
#8 Zapaleniec#

@la_nika  Dziękuję.

Kurier przed chwilą dostarczył mi paczkę i przy okazji odebrał wczorajszą zaległą. Twierdzi, że zlecenie dostał po godz. 14. mimo, iż my wysłaliśmy ok. 12. Przypuszczam, że to nieprawda i po prostu nie chciało mu się przyjechać, bo jak jest w okolicy, to podjeżdża w mniej niż 5 minut od złożenia zlecenia. 

oznacz moderatorów

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

@_HolaOla_ Wczoraj dalej nie została odebrana przesyłka. Kiedy można się spodziewać odbioru??

oznacz moderatorów

StudioScorpion
#8 Zapaleniec#

Mam dokładnie to samo, ogólnie allegro delivery to jakiś żart. U mnie kurier nie odbierał przesyłek, bo miałem zamówione podjazdy do 14, a on był w mojej okolicy po 14, więc w dupie miał odbiór. Nie da się wybrać innych godzin odbioru, trzeba wysyłąć wnioski do allegro, które niewiadomo, czy coś dadzą. Ogólnie to nie polecam. A allegro wymaga tej szajsowatej dostawy do smart

oznacz moderatorów

StudioScorpion
#8 Zapaleniec#

Przesyłki utworzone, zapakowane, podjazd zamówiony 2 dni temu. Kuriera allegro one - brak po odbiór. Co robić? Jak żyć?
Przecież to sprzedawca dostaje po dupie, nie allegro za swoją dostawę... dostawę, która jest wymagana żeby mieć smarta

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@StudioScorpion czy możesz podać mi numery przesyłek, które czekają na podjazd? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@el12_krakow nie jestem w stanie wskazać Ci daty, ale po raz kolejny poprosiłam o interwencję w tym oddziale. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

citymaps
#9 Pomysłodawca#

Coś te wasze interwencje nie przynoszą rezultatu. A000VJARD8 od tygodnia nieodebrana pomimo zapewnień o "interwencji" dwa dni temu. Wy jesteś niepoważni.... I jeszcze zmuszacie Sprzedawców do korzystania z tego badziewia.... Chyba trzeba to do jakiegoś niebezpiecznika albo innego portalu zgłosić, bo to jest kpina. 

oznacz moderatorów

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

@_HolaOla_ Czy te interwencje coś znaczą? Kolejny dzień minął i dalej nie została odebrana. Jakąś odpowiedź w tym oddziale dali?

oznacz moderatorów

citymaps
#9 Pomysłodawca#

Odpowiedź jest taka, że zgodnie z regulaminem AllegroOne nie gwarantuje odbiorów przesyłek. Jak kurier będzie chciał to odbierze, jak nie to nie i nic z tym nie zrobisz, bo zaakceptowałeś regulamin. Hajs ma się zgadzać właścicielom Allegro a nie zwykłemu użytkownikowi. 

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Interwencje do Allegro w sprawie takich przesyłek nic nie pomogą.

Z UPS nie miałem problemów- zlecenia odbioru dochodziły od samego początku. Dodatkowo mam bezpośredni kontakt z kurierem - to bardzo ważne. Jak mam np. tylko 1 przesyłkę Allegro kurier UPS, to dzwonię do niego i mi ją odbiera. Nie muszę płacić 5 zł za odbiór przesyłki.

Z DPD na początku były problemy. Kurier DPD jest u mnie w godz, 09:30 - 11:00. Przez tydzień czasu kurier DPD nie odbierał przesyłek pomimo składanych zleceń. W końcu zadzwoniłem do kuriera - bezpośrednio do kierowcy obsługującego mój region. Okazało się, że po prostu nie otrzymywał zleceń odbioru od Allegro. I powiedział, żeby najlepiej do niego dzwonić jak mam odbiór. I od tego czasu nie mam problemów z odbiorem. Oprócz czasu - czasem paczki spakowane o 09:30, dzwonię do niego, a tu "zonk" - jest już 30 km. dalej i już się nie wróci.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

@_HolaOla_ 
Po raz kolejny interwencja nic nie dała. Paczka dalej czeka na odebranie. Proszę coś z tym w końcu zrobić!

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@el12_krakow bardzo Cię za to przepraszamy! Ponownie skontaktowaliśmy się w tej sprawie z oddziałem. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

@la_nika Widzę, że samo skontaktowanie się z odziałem nic nie daje. Proszę o informację jaka firma transportowa ma podjechać po paczkę, oraz numer telefonu do kuriera.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@el12_krakow otrzymałam informację, że kurier dzisiaj odbierze przesyłkę. Będzie to Kurier Allegro One. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

@la_nika Dziękuję. Proszę jeszcze o usunięcie tego zamówienia z jakości sprzedaży.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@el12_krakow oczywiście! Poprosiłam już o wykluczenie tego zamówienia, od jutra nie będzie już wliczane do Twoich statystyk. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Mydlarnia_Venus
#8 Zapaleniec#

Powtarzam post, bo brak reakcji.

Kurier DPD Allegro Delivery zamówiony 07.08 ok. godz. 12 znowu nie podjechał po odbiór. Przesyłka nr A000XU05Y4. Zlecenie podjazdu 11671990. Proszę o interwencję u przewoźnika, poinformowanie klienta, że opóźnienie nie jest z winy sprzedającego i wykluczenie ze statystyk zamówienia e4a7e4f0-542b-11ef-aab9-e310f093ce26.

Obawiam się, że wybranie DPD na dostawcę usług Allegro Delivery odbije Wam się mocną czkawką.

oznacz moderatorów