anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier nie odbiera paczki Allegro Delivery od kilku dni

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

Kurier w ramach Allegro Delivery 26.07 nie odebrał paczki i do dnia dzisiejszego (30.07) po nią nie przyjechał. Dotyczy paczki A000VK6M17, numer zlecenia 11434622. Proszę o interwencje i odebranie paczki. Oraz o wyłączenie tej przesyłki ze statystyk jakości sprzedaży.

oznacz moderatorów
38 ODPOWIEDZI 38

fox_paws
#13 Ambasador#

Regulamin “Allegro Delivery”

§ 15. REKLAMACJE, punkt 4 - nie gwarantujemy usługi zlecenia odbioru przez kuriera,

więc lepiej nadaj tę paczkę samodzielnie...

oznacz moderatorów

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  Nie mogę ponownie zlecić podjazdu tej samej przesyłki. Zmienić metody dostawy wybranej przez kupującego też nie powinienem.

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@el12_krakow jeśli termin podjazdu minął, możesz zamówić go ponownie klikając w Szczegóły - Przesyłka. 

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

NowoczesnePokoje
#1 Nowicjusz#

U mnie ten sam problem, paczka zgłoszona do odbioru przez kuriera w ramach Allegro Delivery i nic... żadnego kuriera. To była moja pierwsza sprzedaż na Allegro i od razu wtop, z uwagi na nie dotrzymanie terminu dostawy nabywca anulował zakup, a Allegro prowizję wzięło. 

Jest jakiś inne sposób kontaktu z Allegro czy nie? Jest szansa/sens walczyć o zwrot tej prowizji?  

oznacz moderatorów

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

@NowoczesnePokoje Jeżeli kupujący anulował zakup i paczka nie została wysłana, masz opcję zwrotu prowizji rozwijając przycisk "Akcje" na listingu zamówień.

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@NowoczesnePokoje dziękuję za sygnał. Poproszę o numer tej przesyłki. Również tutaj postaram się czegoś więcej dowiedzieć.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

@ayo80 Niestety, nie mam nigdzie takiej możliwości. Nie ma nawet informacji kiedy termin odbioru mija.
Edit: Ta odpowiedź miała być do wiadomości wyżej

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@el12_krakow rozumiem. W takim razie podaj mi proszę numer zamówienia.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

el12_krakow
#7 Wielbiciel#

0da299c0-4a6f-11ef-a378-075fc7143393

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@el12_krakow napisaliśmy już do Ciebie maila w sprawie podjazdów, dlatego sprawdź proszę skrzynkę i odpowiedz na tę wiadomość. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@el12_krakow aktualnie ustalam przyczynę nieodebranej paczki przez kuriera. Jak tylko otrzymam informację - wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

citymaps
#9 Pomysłodawca#

Paczka A000VJARD8 nadana w punkcie w piątek, tez Kraków, do dziś nikt jej nie odebrał. I nie jest to pojedyncza sytuacja, od kilku miesięcy odbiory z punktów są po 3-4 dniach. I kto za to dostaje po łapach? Oczywiście sprzedający, bo statystyka doręczeń się nie zgadza. Rozmawiałem z pracownikami kilku punktów AllegroOne w mojej okolicy i każdy mówi to samo: AllegroOne to jeden wielki burdel na kółka, raz przyjeżdża dwóch różnych kurierów jednego dnia, potem przez 3-4 dni nie przyjeżdża nikt i tak od kilku miesięcy! Od marca tego roku w statystykach doręczeń AllegroOne zdecydowanie przebiło na minus nawet Pocztę Polską czy FedEx - miesiąc w miesiąc jesteś najgorszym kurierem w Polsce i do tego zmuszacie Sprzedawców ze smartem do korzystania z tego dziadostwa. Od dziś każdy Kupujący z AllegroOne do listu dostaje informację z opisem sytuacji i linkiem do AllegroGadane z ostrzeżeniem, żeby się zastanowił dwa razy zanim wybierze tę formę wysyłki, bo problemy z odbiorem i terminowością dostaw są od samego początku istnienia AO. 

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@citymaps dziękuję za informację. Również konsultuję sprawę tej przesyłki.

Paula
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

UCS_Petrus
#7 Wielbiciel#

Witam, po moją przesyłkę Allegro One Box również nikt od kilku dni nie przyjeżdża. nr zlecenia 11640649, nr listu A000XNIB91. Statystyki lecą w dól, klient niezadowolony. Co zrobić w tej sprawie?

oznacz moderatorów

citymaps
#9 Pomysłodawca#

i jeszcze garść statystyk: od 1 stycznia nadaliśmy ok 3600 przesyłek (87% to Inpost, reszta AllegroOne, DPD, DHL, Poczta). W tym czasie otrzymaliśmy 21 zgłoszeń od Klientów z pretensjami, że od wielu dni nie otrzymali paczki: jedno z Poczty, jedno z DHL Zagranica, trzy z inPostu i... 16 z AllegroOne. Odpowiadacie za 76% skarg na opóźnienia podczas gdy generujecie niecałe 8% ruchu paczkowego. Brawo! Tak trzymać!

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@citymaps w imieniu Pauli wracam z informacją, że wysłaliśmy już do oddziału interwencje w sprawie Twoich przesyłek. Przepraszam za te sytuacje. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Mydlarnia_Venus
#8 Zapaleniec#

Kurier DPD Allegro Delivery zamówiony 30.07 ok. godz. 12 nie podjechał po przesyłkę nr A000VYO8B4. Zlecenie podjazdu 11504315. Proszę o interwencję u przewoźnika, poinformowanie klienta, że opóźnienie nie jest z winy sprzedającego i wykluczenie ze statystyk zamówienia e9e6e970-4dd2-11ef-b084-a79383163ff2.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Mydlarnia_Venus interweniujemy już w oddziale odpowiedzialnym za ten podjazd i wykluczyliśmy to zamówienie z jakości Twojej sprzedaży. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Mydlarnia_Venus
#8 Zapaleniec#

Dziękuję

oznacz moderatorów