anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier nie próbuje nawet doręczyć przesyłki

Jhn7
#2 Obserwator

Zostałem zmuszony do użycia kuriera Allegro (bo innych opcji nie było - sprzedawca Allegro) i wczoraj kurier wpisał dwukrotnie, że nie było mnie pod adresem (choć byłem cały dzień) i dziś wpisał "błędne dane adresowe" - sprawdziłem, dane są poprawne. Wczoraj jak i dziś wielokrotnie próbowałem się skontaktować z kurierem - nie odbiera, ani nie odpisuje na smsy. Zaproponowałem, że sam podjadę gdzie trzeba - też nic. Nr przesyłki : AD01RA6B60. Nie ma gdzie skargi na kuriera złożyć, a towar nie wiem, czy przyjdzie, czy mam w innym sklepie zamawiać, bo zależy mi na czasie.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @Jhn7, przekazałem sprawę do odpowiedniego zespołu.
Wrócę do tego wątku, gdy otrzymam więcej informacji/odpowiedź.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Wracam @Jhn7, skontaktowaliśmy się z Tobą w zgłoszeniu mailowym o numerze 58897160.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Jhn7
#2 Obserwator

Tak, dziękuję, dostałem maila, że wszystkim jest przykro i że kolejny dział skontaktuje się z kolejnym działem 😂 Od kuriera żadnej wiadomości nie ma. Mi też jest przykro, że kurier leci sobie w kulki. Nie wina Allegro, ale kuriera, który zrobił sobie wolne. Za to winą allegro jest, że chce przejąć rynek przesyłek i robi to w sposób nieudolny i nie daje opcji wyboru kuriera innego niż obsługiwany przez siebie.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jhn7 ależ ,,łon-kurier ,, nie jest obowiązkowy jak i samo allegro jako oficjalny sklep , nie pisz ,że nie było innych ofert bo nie uwierzę .

oznacz moderatorów

Jhn7
#2 Obserwator

Nie piszę, że nie było innych ofert - są inne sklepy co oferują dany produkt. Piszę, że w ofercie sklepu Allegro - sprzedaż bezpośrednio od Allegro - nie było do wyboru innego kuriera niż ich. A że oferty produktu są w innych sklepach, czy od innych sprzedających to z chęcią zamówię produkt od kogoś innego niż Allegro, bo większość innych akurat ma różne opcje dostawy. Tylko teraz nie wiem, czy kurier kiedyś skończy swój nieoficjalny urlop i dostarczy towar, czy nie koniecznie. Chciałem skorzystać ze sprzedaży od Allegro, bo myślałem, że oni akurat powinni być najbardziej solidni - niestety na poziomie dostawy się myliłem.

oznacz moderatorów