anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mój zwrot utknął u przewoźnika i jest w drodze od dłuższego czasu

Client:35184296
#7 Wielbiciel

Dzień dobry tydzień temu został nadany paczkomatem zwrot KRPO/2025 AD013P6D10. Paczka nie może dotrzeć do odbiorcy przez co nie mogę odzyskać środków. Proszę o pomoc co zrobić. 

Pozdrawiam 

Alicja

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

Dzień dobry @Client:35184296! Zgłosiłam to przewoźnikowi, otrzymasz informację w sprawie tej przesyłki w korespondencji e-mail nr 54974145.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:35184296
#7 Wielbiciel

Pisze jeszcze raz. Ponieważ odpisano mi że odebrałam przesyłkę i sprawa zamknięta a tóż nie ! Jak pisałam wcześniej odebrałam tą przesyłke o nr AD0145QL95 i nadałam ją jako ZWROT o numerze zwrotu 29632757859 i ten ZWRORT od tygodnia gdzieś jest "w drodze" a ja potrzebuję zwrot środków których sprzedający mi nie odda dopoki nie dostanie zwrotu towaru. Proszę mi pomóc bo nie mam już siły.  

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@Client:35184296

Zgodnie z prawem sprzedawca może wstrzymać się ze zwrotem pieniędzy do momentu otrzymania towaru z powrotem. Allegro nie ma możliwości tu pomóc, bo nie są ustawodawcą i nie mogą zmieniać powszechnie obowiązującego prawa.

A na swoją przesyłkę składaj reklamację z tytułu opóźnienia w doręczeniu. Tylko nie używaj słów mogących sugerować zaginięcie przesyłki. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@Client:35184296 Zweryfikuję sprawę i wrócę do Ciebie z informacją. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28

@Client:35184296 Doradca już weryfikuję Twoją sprawę z oddziałem. Skontaktuję się z Tobą w zgłoszeniu 54974145. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów