anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam już dość allego delivery

malucki5
#7 Wielbiciel
Spoiler
Spoiler
Mam nadzieję że kiedyś będzie można wyłączyć to dziadowskie allegro delivery w ofertach ze smartem. Wieczny problem z podjazdami kurierów. To nie przyjedzie i nie zabierze wszystkich paczek chociaż ma zostawione i podpisane każdy kurier w osobnej skrzynce. Paczkonatem inpost mam 5 razy tyle paczek co tym beznadziejnym allegro delivery łącznie licząc  a problemów zero. A tu non stop cos nie tak i ja musze to rozwiązywać. Tragedia.
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Mam nadzieję że kiedyś będzie można wyłączyć to dziadowskie allegro delivery w ofertach ze smartem. Wieczny problem z podjazdami kurierów. To nie przyjedzie i nie zabierze wszystkich paczek chociaż ma zostawione i podpisane każdy kurier w osobnej skrzynce. Paczkonatem inpost mam 5 razy tyle paczek co tym beznadziejnym allegro delivery łącznie licząc a problemów zero. A tu non stop cos nie tak i ja musze to rozwiązywać. Tragedia.

to od biedy nie byłby problem, ale zachowanie allegro robi z tego problemu zdarzenie , które urasta do prawie do katastrofy:

- bo kupujący czuje się okłamany przez sprzedawcę, że go okłamał w ofercie z terminem dostawy (mimo, że samo podaje termin dostawy)

- bo allegro wysyła kupującemu maile, że dostawa jest opóźniona

- bo allegro nalicza sprzedawcy pkt karne za nieterminową dostawę

- bo allegro nie rozpatruje pozytywnie składanych reklamacji w tym temacie

Nam allegro odrzuciło reklamację na terminowość dostawy bo wg nich czas regulaminowy czas dostawy wynosił 4dni mimo, że kupującemu sugerowało w ofercie co innego

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED @malucki5 ja właśnie wczoraj zawiesiłem sprzedaż, głównie ze względu na dostawy, mam dość latania z pojedynczymi paczkami, w weekend skalkuluje i prawdopodobnie dam na próbę do końca miesiąca bez smarta i samym InPostem 😄 i tak ostatnio mam coraz więcej płatnych dostaw, a równie dobrze mogę dać darmową od 150 zł bo tam do smarka i tak dopłacam 10 zł 😄 druga sprawa że prowizje i obsługa, problem z katalogiem, dodatkowa praca zaczyna się nie opłacać, lepiej poświęcić ten czas na rozwój innych kanałów 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

malucki5
#7 Wielbiciel

Też właśnie zacząłem inwestować casz w inne kanały sprzedaży. Pewnie mógłbym sprzedawać coraz więcej i więcej na allegro, ale widzę że to droga do nikąd jak czytam co tu się dzieje.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 też mam takie podobne odczucia

smutne jest to, że ostatnio kupujący są jacyś dziwni bo podoba im się masochizm allegro delivery, zamiast mieć przesyłkę u siebie następnego dnia wybierają w/w syf i napisze brzydko - rajcują się, że mogą zakładać dyskusje i pisać maile do sprzedawcy jaki on brzydki, bo nie mają u siebie przesyłki z allegro delivery

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED stawiam że wybiera tylko 20 % reszta robi to dla monet, wyzwań i nieświadomie allegro podpowiada a nie wiedzą jak to zmienić i że się da 😞 

Zobacz jak nie dawali monet, nie było orlen wtorków i innych zachęt, potrafiłem przez tydzień nie mieć żadnego allegro delivery, jak zaczęli dawać monety za DHL czy Orlena to pojawiają się paczki 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

malucki5
#7 Wielbiciel

No niestety. To tak kuleje że masakra. Co chwile problem. Dla mnie najgorsze są podjazdy kuruerów. Nie sprzedaje jakichś hurtowych ilości. Około 50 paczek dziennie. I z tymi 40 z inpostu nigdy nie ma problemu. Najgorsze jest upośledzenie kurierów którzy podjeżdżają po 2-3 paczki co chwile. Zrobiłem im skrzynke przed lokalem i soboe sami odbierają... tyle że często to nie zabierze wszystkiego (chociaż ma przygotowane jak dla dziecka), to znów nie przyjedzie lub przyjedzie o 21 i nadaje paczki w centrali następnego dnia. Potem problemy że paczka opóźniona, że nie doszło luɓ zaginęła. Tragedia. A nawet nie ma do kogo chu... powiedzieć 🤣

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 @RED  cóż biorąc pod uwage sytuacje miedzy inpostem a allegro to raczej delivery zostanie a inpost bedzie powolutku usuwany w cień jeśłi chodzi o przesyłki allegro

Jeśłi chodzi o otwarcie marketplace-u przez inpost - w to nie wierze

Natomiast budujące jest to że inpost zdaje sie zaczyna mocniej wspierać firmy brokerskie. Ostatnio od jednego z takich pośredników otzrymaliśmy oferte na przesyłki paczkomatowe w dużo niższych cenach niż allegro paczkomaty. A to już dośc znaczący sygnał że coś sie bedzie działo.......

Podsumowując. Chyba pora na otwarcie własnego sklepu. Tam też bedzie można zaoferować "smart" . I myśle że to bedzie droga którą pójdzie inpost jełśi nie dogada sie z allegro ( tzn zaoferowanie niskich cen brokerom i mniejsyzm sklepom internetowym)

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_Likos_ pewnie do tego dąży, ciekaw mnie tylko jak będą wyglądać święta, współczuje sprzedawcom, ja właśnie odpuściłem smarta i całe to delivery 😄 

Inpost ma marketplace, tyle że kilka kategorii, planują rozwój bo pisałem że nimi, mają swój magazyn, wysyłki i płatności więc tylko czekać na rozwój 😉

Ja właśnie stawiam drugi sklep, zrezygnowałem dziś ze smarta na allegro bo mam już o dość, dopłat, latania z pojedynczymi paczkami, technicznie, czasowo i kosztowo przy kilku paczkach nie ma sensu 😞

Dam przykład kupuje produkt za 56 zł - detal 79 zł, prowizja allegro 12,64, dopłata do smarka 5,79 zł ( masakra ) zostaje 4,60 zł ale bez smarka już całkiem bo zostaje 10 zł 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów