anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam problem z przesyłka jest opuźniona chce zwrot

Client:108461370
#7 Wielbiciel

Witam mam problem z przesyłka jest opuźniona powinna dotrzeć do mnie wczoraj a nie dotrze chyba do piątku chce zwrot kosztów od allegro za zakup ale żeby sprzedawca na tym nie ucierpiał bo nie jego wina tylko przewoźnika allegro one co mam zrobić w takiej sytuacji  przesyłka nr A004HLYG29

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:108461370

Twoja przesyłka nie jest opóźniona. W Allegro Delivery gwarantowany termin doręczenia wynosi do trzech dni roboczych, a to co pokazuje Allegro to tylko i wyłącznie termin przewidywany przez Allegro i widzisz go tylko ty (ani sprzedawca ani przewoźnik nie widzą jaki termin doręczenia pokazało ci Allegro). 

Twoja przesyłka została nadana 11 maja, czyli powinna dotrzeć do 14 maja. Dopiero od 15 maja będzie ona opóźniona. 

A i przewoźnika nie interesuje co pokazuje Allegro. Jego obchodzi ustawa i wydany na jej podstawie regulamin. 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

@pecela klasycznie mistyczny "Algorytm Allegro" Wprowadza kupujacych w błąd.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:108461370 Cześć 🙂 Przesyłka czeka na odbiór w automacie. 
Jeśli wciąż chcesz zrezygnować z zamówienia, zgłoś zwrot  w zakładce Moje zakupy, sprzedający na tym nie ucierpi, przesyłka wróci do niego i będzie mógł zwrócić Ci wpłatę za zamówienie. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika jak nie ucierpi, czas na przyjęcie zwrotu, anulowanie paragonu, zniszczony karton średnio 5-10 zł w plecy 😄

NipponShorty
#16 Inspirator

@kostas11 i jeszcze komentarz może przytulić że nie dostarczone w terminie 😄

oznacz moderatorów