anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie nalicza punktów w Allegro Share

bsylwek
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry
Dziś jest czwartek i mimo, że zakupiłem produkt z wysyłką Allegro Delivery i pod spodem pojawił się poniższy komunikat to nie nalicza 100 punktów. Zawsze przy zakupach co czwartek naliczało punkty Allegro Share. Program mam włączony od dawna. Co jest przyczyną? Jeśli to nie działa lub jakaś promocja się skończyła to warto wyłączyć bo wprowadza kupujących w błąd. Jeśli potrzeba prześlę numer transakcji zakupu.

Zrób w czwartek zakupy z dostawą do punktu Allegro Delivery i zgarnij ekstra 100 punktów w Allegro Share! Aby odebrać nagrodę, dołącz do Allegro Share.

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@bsylwek 

Podaj proszę numer zamówienia, potrzebuję tej informacji do weryfikacji Twojego zgłoszenia.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

bsylwek
#9 Pomysłodawca

Oczywiście mam 3 zamówienia z dzisiejszego dnia i przy każdym był ten komunikat o 100 pkt ale nie doliczyło. Rozumiem, że zawsze w czwartek jest przyznane tylko dla jednego zamówienia 100 pkt niezależnie od tego ile zamówień było i tak było zawsze co tydzień w czwartki?

Numer zamówienia

6a38c270-2e1d-11f1-a460-a9f3a309a783

Numer zamówienia

62c5f810-2e62-11f1-a4c3-cbc665ba1206

Numer zamówienia

7f75ad80-2e61-11f1-aae1-61e7b7f01e5c
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@bsylwek 

Konsultuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

bsylwek
#9 Pomysłodawca

Czy udało się zdiagnozować problem?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @bsylwek. Jeszcze nie znamy rezultatu weryfikacji - damy znać, gdy tylko otrzymamy więcej informacji. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

zosia11111zosia
#8 Zapaleniec

Mam ten sam problem, ani dzisiajszy zakup, ani zakup sprzed tygodnia z czwartku nie naliczyło się shere 100 punktów.

oznacz moderatorów

rzeziu
#8 Zapaleniec

No i ja mam ten sam problem. Też nie naliczono mi 100 pkt. 
Numer zamówienia: 8c8f4f70-2ed5-11f1-b5cf-abbd3598e2aa
Identyfikator płatności: 8ceeae15-2ed5-11f1-9b52-2f935537e1ae
Płatność realizowana przez Allegro Finance.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @rzeziu. Już to wyjaśniam i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rzeziu To zamówienie z 02.04.2026 22:50 - punkty powinny zostać naliczone w ciągu 24h od zakupu. Daj znać, jeśli nie otrzymasz punktów po upływie 24h. 

Marysia
oznacz moderatorów

rzeziu
#8 Zapaleniec

Do @MiMary 
Sprawdzałem - punkty nie naliczyły się, a minęły 24h.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rzeziu Weryfikuję tę sprawę. 

Nicol
oznacz moderatorów

rzeziu
#8 Zapaleniec

@N_Nitka28 Czy coś wiadomo w wyniku weryfikacji?

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rzeziu mam dla ciebie odpowiedź po konsultacji Nicol.

Od 2 kwietnia rozpoczęła się promocja na innych zasadach. Obecna promocja dotyczy jedynie klientów, którzy w czwartek dopiero dołączyli do Allegro Share i zrobili zakup z dostawą Allegro Delivery. Ty już wcześniej korzystałeś z Allegro Share, więc punkty się nie naliczą.

Sandra
oznacz moderatorów

rzeziu
#8 Zapaleniec

Rozumiem, czyli usługa Allegro Delivery +100 pkt w czwartek dotyczy już tylko nowych klientów, którzy dołączyli do Allegro Share. Czyli ta oferta stała się ofertą jednorazową, a nie cykliczną dla stałych klientów?

oznacz moderatorów

rzeziu
#8 Zapaleniec

@San_set @MiMary @N_Nitka28 Rozumiem, ale jednocześnie można wyczytać coś takiego od AI Google, co wskazywałoby, że punkty nie naliczyły się jednak wskutek błędu - o czym pisze w tym wątku wiele osób, gdyż 100 pkt Allegro Share powinno doliczać się w każdy czwartek, o ile wybrało się Allegro Delivery (i jest to jedyny warunek, czyli bez związku z polecaniem i dołączaniem do Allegro Share): 

Na podstawie aktualnych informacji z kwietnia 2026 roku, Allegro nie zakończyło tej promocji, lecz funkcjonuje ona w ramach programu Allegro Share i została zaplanowana do końca miesiąca.
Oto najważniejsze szczegóły:
  • Promocja trwa: Możesz zgarnąć 100 punktów w ramach Allegro Share, wybierając dostawę Allegro Delivery w każdy czwartek do 30 kwietnia 2026 r..
  • Jak zdobyć punkty: W czwartek zrób zakupy z dostawą do punktu lub automatu Allegro Delivery.
  • Wymiana na kupony: Zebrane punkty można wymieniać na kupony na zakupy. 
Jeśli nie otrzymałeś/aś punktów, mimo że spełniasz warunki, warto sprawdzić, czy dostawa była oznaczona jako "Allegro Delivery" i czy akcja nie miała chwilowych problemów technicznych (niektórzy użytkownicy zgłaszali opóźnienia w naliczaniu punktów w pierwszych dniach kwietnia)
oznacz moderatorów

bsylwek
#9 Pomysłodawca

Rozumiem, że jest teraz inna promocja i nie dotyczy ona wszystkich tylko dla nowych, którzy dopiero wejdą, a tym którym nie naliczyły się punkty i zgłaszali w tym poście problem nie zostaną punkty przywrócone. Warto zatem zmodyfikować opis zachęcający do zakupu w czwartki bo trochę wprowadza w błąd i jest ten sam dla tych wszystkich, którzy korzystali ze 100 pkt co tydzień w czwartki (jeśli się nie mylę to promocje były przedłużane co tydzień od października 2025 roku).allegroshare1.jpg

oznacz moderatorów

bsylwek
#9 Pomysłodawca

@San_set @MiMary @N_Nitka28 Dlaczego otrzymałem ostrzeżenie i wiadomość o usunięciu posta? Zgłaszałem tylko swój pomysł w interesie społeczności aby wyjaśnić sprawę i żeby wszystko było jasne dla kupujących. Moja wypowiedź nie miała na celu łamania zasad społeczności Allegro. Gdyby wszystko było jasne inne osoby nie zgłaszałyby problemu.

Twoja wypowiedź w wątku łamie zasady społeczności Allegro Gadane, dlatego została usunięta.

Jeśli nie zgadzasz się z naszą decyzją, możesz się od niej odwołać. W tym artykule znajdziesz informację jak to zrobić. Dalsze publikowanie nielegalnych treści na forum społeczności doprowadzi do blokady Twojego konta.

Pozdrawiamy
Zespół Allegro Gadane

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@bsylwek tak, ta oferta dotyczy tylko osób, które dołączyły do Allegro Share, dlatego w komunikacie pojawia się informacja "dołącz do Allegro Share". 
Dziękuję za Twoje zgłoszenie, ale komunikat nie wymaga zmiany, właśnie dlatego, że jest tam zawarta informacja o dołączeniu.
Twój post został usunięty, ponieważ zawierał dokładnie te same informacje, co ten wpis

Monika
oznacz moderatorów

rzeziu
#8 Zapaleniec

Sprawdzałem - punkty nie naliczyły się.

oznacz moderatorów