Autoryzacja nie powiodła się. 
 Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.

Dzień dobry. Oczekuję przesyłki z zamówionym na Allegro towarem. Przesyłka miała być dostarczona do paczkomatu DHL, tymczasem otrzymuję informację jakobym rzekomo odmówiła przyjęcia przesyłki, co jest nieprawdą o totalną bzdurą. Jak mógłbym odmówić przyjęcia przesyłki do paczkomatu?
Numer przesylki AD0174KIZ1
@Client:139187348 może być że się nie zmieściła, może się uszkodziła, może nie miał miejsca, może mu się nie chciało, wybrałeś taką dostawę to teraz walcz 😄

Czyli wnioskuję, że jutro powinien ponowić próbę dostarczenia jej do paczkomatu? Dodzwonić się do kogoś żywego w infolinii DHL graniczy z cudem.
@Client:139187348 nadzieję możesz mieć, DHL Ci nic nie powie bo to paczki Allegro Delivery, i skierują Cię do Allegro 😄

To z kim o tę paczkę walczyć?
 gdvorek

gdvorek

@Client:139187348 ciut za późno 🙂 DHL coś się wyłożył, ciekawe jak poradzicie se w święta, już zamówiłem dużo popcornu co by śledzić forum 😄

Kurier **piiip**a. Przysięgam.
 gdvorek

gdvorek

Nie mam żadnej informacji co do tego, że została wydana do doręczenia. W aplikacji Allegro natomiast widnieje, że została odesłana do nadawcy. Przesyłka widmo.

Widzę w aplikacji Allegro, że paczka czeka na odbiór. I tu zaczynają się schody, ponieważ nie otrzymałam kodu odbioru. Za chwilę ten sam kurier znów odeśle ją do nadawcy. Przecież nie wysadzę paczkomatu w powietrze, żeby odebrać paczkę.
@Client:139187348 Daj se spokój z tymi inwektywami. Kurier nie jest niczemu winien, on wykonuje pracę tak jak mu zorganizowano, wymuszono regulaminami.
Kto jest winny całego tego bałaganu o którym codziennie tutaj ludzie piszą to się sam domyślij.

Jeżeli kurier wciska kit, że odmówiłam odebrania paczki skierowanej do paczkomatu, to oczywiście wszyscy wokół są winni, tylko nie on. Faktycznie.
@Client:139187348 Chyba rozumiesz że kurier nie ma twojego adresu, nazwiska itp, kurier ma tylko dostarczyć paczkę do paczkomatu. Odbiorcą jest dla kuriera paczkomat, a nie ty.
Paczkomat jest może popsuty, może przepełniony, wiadomo przecież kto jest jego włąścicielem, to jest normalka.
Kurier prawidłowo informuje że paczkomat nie chce przyjąć przesyłki, tam nie ma ani słowa o tobie.

Jeśli paczkomatu jest przepełniony, to są jeszcze inne punkt odbioru, ewentualnie próbuje dostarczyć paczkę następnego dnia, a nie od razu odsyła. A co, jeśli kurier wreszcie dotarł do paczkomatu umieścił w nim moją paczkę, a ja nie otrzymałam kodu odbioru? Bo właśnie pojawił się kolejny problem.
To już pretensje do ludzi, do instytucji która stworzyła ten chory system. Kurier nie jest niczemu winien, nie wolno mu jeździć wielokrotnie z jedną paczką bez odpowiedniej dyspozycji

To niech chociaż wyśle mi kod odbioru, bo za kilka dni znów tę paczkę wywiezie z mojego miasta 🤬
Nie wiadomo czy ma jakiś namiar, numer tel do ciebie. On pewnie dostarczył by chętnie ci do domu paczkę gdyby wiedział gdzie i gdyby było mu wolno

Jak zatem odbiorca ma otworzyć skrytkę? Przecież włożenie przesyłki do paczkomatu = wysłanie kodu na apkę allegro lub SMS, lub mailowo. Pewnie robi to system, ale podejrzewam, że aby się tak zadziało, kurier powinien coś kliknąć. Temu ewidentnie nie klika, nie styka, a mnie zaczyna szlag jasny trafiać.
@Client:139187348 Tak, kurier musi kliknąć, otworzyć skrytkę przeznaczoną dla twojej paczki, włozyć paczkę, zamknąć i zatwierdzić kliknięciem. Wtedy ty dostaniesz powiadomienie z kodem.
Tylko co ma zrobić kurier kiedy skrytka przeznaczona dla twojej paczki jest zajęta, albo się nie otwiera? Pewnie system nie ma zabezpieczonej skrytki rezerwowej gdyby coś nie tak ...
Ale pretensje to do firmy właściciela skrytek albo do wynalazców doskonałego systemu....