anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuczciwy kurier

Client:139187348
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Oczekuję przesyłki z zamówionym na Allegro towarem. Przesyłka miała być dostarczona do paczkomatu DHL, tymczasem otrzymuję informację jakobym rzekomo odmówiła przyjęcia przesyłki, co jest nieprawdą o totalną bzdurą. Jak mógłbym odmówić przyjęcia przesyłki do paczkomatu?

Numer przesylki AD0174KIZ1

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139187348 może być że się nie zmieściła, może się uszkodziła, może nie miał miejsca, może mu się nie chciało, wybrałeś taką dostawę to teraz walcz 😄

#7 Wielbiciel

Czyli wnioskuję, że jutro powinien ponowić próbę dostarczenia jej do paczkomatu? Dodzwonić się do kogoś żywego w infolinii DHL graniczy z cudem. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139187348 nadzieję możesz mieć, DHL Ci nic nie powie bo to paczki Allegro Delivery, i skierują Cię do Allegro 😄

#7 Wielbiciel

To z kim o tę paczkę walczyć? 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Client:139187348 

Konsultuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139187348 ciut za późno 🙂 DHL coś się wyłożył, ciekawe jak poradzicie se w święta, już zamówiłem dużo popcornu co by śledzić forum 😄

Przesyłka została zwrócona do nadawcy
2025-10-29 10:52

#7 Wielbiciel

Kurier **piiip**a. Przysięgam. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Client:139187348 

Widzę, że przesyłka została dzisiaj wydana do doręczenia.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Nie mam żadnej informacji co do tego, że została wydana do doręczenia. W aplikacji Allegro natomiast widnieje, że została odesłana do nadawcy. Przesyłka widmo. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Widzę w aplikacji Allegro, że paczka czeka na odbiór. I tu zaczynają się schody, ponieważ nie otrzymałam kodu odbioru. Za chwilę ten sam kurier znów odeśle ją do nadawcy. Przecież nie wysadzę paczkomatu w powietrze, żeby odebrać paczkę. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139187348   Daj se  spokój z tymi inwektywami. Kurier nie jest niczemu winien, on wykonuje pracę tak jak  mu zorganizowano, wymuszono regulaminami.

Kto jest winny całego tego bałaganu  o którym codziennie tutaj  ludzie piszą to się sam domyślij.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Jeżeli kurier wciska kit, że odmówiłam odebrania paczki skierowanej do paczkomatu, to oczywiście wszyscy wokół są winni, tylko nie on. Faktycznie. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139187348   Chyba  rozumiesz że kurier nie ma twojego adresu, nazwiska itp,  kurier ma tylko dostarczyć paczkę do paczkomatu.  Odbiorcą jest dla kuriera paczkomat, a nie ty.

Paczkomat jest może popsuty, może przepełniony, wiadomo przecież kto jest jego włąścicielem, to jest  normalka.

Kurier prawidłowo informuje że paczkomat nie chce przyjąć przesyłki, tam nie ma ani słowa o tobie.  

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Jeśli paczkomatu jest przepełniony, to są jeszcze inne punkt odbioru, ewentualnie próbuje dostarczyć paczkę następnego dnia, a nie od razu odsyła. A co, jeśli kurier wreszcie dotarł do paczkomatu umieścił w nim moją paczkę, a ja nie otrzymałam kodu odbioru? Bo właśnie pojawił się kolejny problem. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To już pretensje  do ludzi, do instytucji która  stworzyła ten chory system.  Kurier nie jest niczemu winien,  nie wolno mu jeździć wielokrotnie z jedną paczką bez odpowiedniej  dyspozycji

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

To niech chociaż wyśle mi kod odbioru, bo za kilka dni znów tę paczkę wywiezie z mojego miasta 🤬

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie wiadomo czy ma jakiś namiar, numer tel  do ciebie.  On pewnie dostarczył by chętnie ci do domu paczkę  gdyby  wiedział  gdzie i gdyby było mu wolno

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Jak zatem odbiorca ma otworzyć skrytkę? Przecież włożenie przesyłki do paczkomatu = wysłanie kodu na apkę allegro lub SMS, lub mailowo. Pewnie robi to system, ale podejrzewam, że aby się tak zadziało, kurier powinien coś kliknąć. Temu ewidentnie nie klika, nie styka, a mnie zaczyna szlag jasny trafiać. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139187348  Tak, kurier musi kliknąć, otworzyć skrytkę przeznaczoną  dla twojej paczki, włozyć paczkę, zamknąć i zatwierdzić kliknięciem. Wtedy ty dostaniesz powiadomienie z kodem.

Tylko co ma zrobić kurier kiedy skrytka przeznaczona dla twojej paczki jest zajęta, albo się nie otwiera?  Pewnie system nie ma zabezpieczonej skrytki rezerwowej gdyby coś  nie tak ...

Ale pretensje to do  firmy właściciela  skrytek albo do wynalazców doskonałego systemu....

oznacz moderatorów