anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowe numery przesyłek

tomek_radziej
#7 Wielbiciel

Od jakiegoś czasu allegro nie podaje oryginalnych numerów przesyłek firm kurierskich. Numery , które widnieją przy paczkach są do niczego. Nie można zarządzać przesyłkami w aplikacjach np. DPD bo te numery allegro nigdzie nie działają . Po co ta zmiana , która wszystko utrudniła?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tomek_radziej 

Ta zmiana to Allegro Delivery. A po co to, ja nie wiem. Jak Ci się będzie chciało to można poczytać po co to 🙂

https://allegro.pl/kampania/allegro-delivery?srsltid=AfmBOooshH_ktD1wvWYcU-_YFJTNOVuy43M-Z0xFVfcfvVo...

oznacz moderatorów

tomek_radziej
#7 Wielbiciel

dzięki ! poczytałem , dla mnie osobiście to tylko utrudnienie. Ktoś wpadł na głupi pomysł

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@tomek_radziej

Allegro Delivery Kurier XXX to inny przewoźnik niż Kurier XXX. Podane nr przesyłek są oryginalne.

A i tak mając np nr przesyłki nadany przez DPD czy DHL nie ma możliwości zarządzania przesyłkę na ich stronie. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak to po co? Żeby sie mogli pochwalic własną dostawą. Teraz masz Allegro Delivery DPD, Allegro Delivery DHL, Allegro Delivery Orlen... Do tego jeszcze masz one boxa obsługiwanego również przez DPD i DHL. Ubaw po pachy... A po 4-rech literkach zbierają zarówno sprzedawcy jak kupujący.... Sprzedający mają z tego negtywy, kupujący mają z tego problemy. Allegro grzecznie każę sie dogadywać jakby coś i opowiada o "subiektywnych opiniach".

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tomek_radziej Po co ta zmiana ?

Jak to po co dla ułatwienia, wszystko masz w aplikacji Allegro, kupujesz od allegro, dostawy od allegro, allegro i allegro, tak się buduje markę, zapominasz od kogo kupiłeś i kto przywiózł masz w głowie tylko allegro 😄

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Taaa, a na aplikację można słać masę spamu i jest darmowa reklama/piana na buzi użytkownika.

Usunęłam aplikacje i co?

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AnnaG-Antyki ogólnie mi to zwisa, jako sprzedawca nie udostępniam Allegro Delivery, jak kupujący zamawiam tylko InPostem i mam wszystko w aplikacji InPost 😄 żyje się lepiej i spokojniej 😄

tomek_radziej
#7 Wielbiciel

jest to jakieś rozwiązanie gdy masz paczkomat pod ręką, ja zwykle wybieram kurier na adres i wtedy jest zwykle DPD lub DHL ;-(

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

W sumie ja też. Nawet prezenty już od azjatów lecą. A dla babelków pójda ze smy.. Ale zdaję się, że powinnam mieć prawo zamówić i otrzymać kody, włacznie z nieszczęsnym QR bez koniecznosci przyjmowania spamu z apki... Więc cicho i tak siedzieć nie będę. I też wolę apkę inposta, bo z jej używania zamiast spamu mam przesyłki za pół ceny...

tomek_radziej
#7 Wielbiciel

ja też specjalnie zainstalowałem aplikację i po dwóch minutach odinstalowałem ją bo i tak nie można zarzadzać dostawami paczek, zmiana na gorsze

oznacz moderatorów