anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Od około 1 tygodnia podpowiada zły odległy paczkomat użyty 1 raz pół roku temu

MAMY ROZWIĄZANIE!
-MichalH-
#8 Zapaleniec#

Od około tygodnia przy każdym zakupie podpowiada mi błędny paczkomat inpost z innej dzielnicy (robiłem do niego 1 wysyłkę z pół roku temu), potem kilkadziesiąt paczek na swój najbliższy adres (inposty i allegrobox).

to jest jakiś błąd Allegro, jak usunąć stare paczkomaty z jego listy wyboru, albo komu zgłosić by brał na podstawie ostatnich zakupów, a nie losował sprzed pół roku?

i to nie jest kwestia dostępności paczkomatu w pobliżu, wybieram inne bliskie, a i tak przeskakuje na ten wylosowany z innej dzielnicy.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Dużo osób ma z tym problem od dawna. Do tej pory sensownej odpowiedzi na problem chyba nie było. Nie używam apki, a z komputera zawsze jest ok. Zastanawiam się czy odmowa zezwolenia na śledzenie lokalizacji by nie pomogła... 

oznacz moderatorów
-MichalH-
#8 Zapaleniec#

To zaczęło źle działać i ze smartfona i z przeglądarki, uparł się na jeden paczkomat (dobrze, że nie na drugim końcu Polski...), a odpowiedzi serwisu są standardowe (pewnie najbliższy paczkomat był nieczynny/niedostępny więc musi Pan być czujny - no teraz już jestem bo mam to za każdym razem... ).

Tylko czemu u licha losuje paczkomat ponad 8km w innej dzielnicy,
gdy są inne dostępne 400-500m na tym samy osiedlu...

Nie idzie się przebić przez helpdesk, bo cały czas twierdzą "dziwne u mnie działa".

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ten problem jest już ze 2 lata, a przynajmniej tyle ile czytam forum. Nigdy jak widać go nie rozwiązali. Standard. Ważniejsze jest okrojenie możliwości znalezienia satysfakcjonujących nas przedmiotów niż naprawienie błędów. Mentalność korpo, nic na to nie poradzisz jak wielu użytkowników przed Tobą...

oznacz moderatorów
-MichalH-
#8 Zapaleniec#

Ok, WIEM JAK TO NAPRAWIĆ 🙂

1. Wchodzimy w Moje Konto -> Dane konto i zmieniamy oba adres:
Twój adres i Adresy do wysyłki na jakiś.

Sprawdzamy z koszyka czy pomogło na adres dostawy i są inne nowe paczkomaty.

2. Ustawiamy nasz poprawny adres.

Działa 🙂

Widocznie klasyka it wyjdź i wejdź działa.

oznacz moderatorów