Cześć,
Chcę ustawić godziny graniczne dla wysyłki Allegro One i pytanie następujące: W ustawieniach godzin granicznych mamy Allegro One, osobno jest DPD. Natomiast z automatów One Box odbiera i One Kurier i DPD. Zatem ,czy przy ustawieniu godziny granicznej przy opcji Allegro One, obejmuje ona odbiór zarówno przez DPD jak i One Kurier czy tylko One Kurier?
@RP_Bike ustaw dla wszystkich jak leci z Allegro Delivery 🙂 teraz też chyba orlen lub DHL wozi ONE BOX 🙂
Właśnie w tym problem, że nie chcę tego robić. Różnica w godzinach granicznych odbioru między przewoźnikami to aż 4,5h. One Kurier jest najpóźniej i tylko dla niego chciałem ustawić opcję z wysyłką tego samego dnia przy zakupie do określonej godziny, ale jak pod opcję odbioru z One Box ma być z automatu podpięty DPD i jeszcze jak mówisz DHL, nie ma to żadnego sensu.
@RP_Bike nie rób tego bo jak nie ustawisz godziny allegro będzie samo wyliczało na podstawie algorytmów i pokazywać klientom np. 15 godzinę a Ty już nie nadasz 😞 ustaw bezpiecznie dla wszystkich 🙂
Druga sprawa i tak przyjeżdzają jak chcą a czasem dzień później ja miałem ustawione na 12 godzinę i to działało 🙂
Nie, nie. Może inaczej wyjaśnię o co mi chodzi. Godzina graniczna nadania dla Allegro One Kurier w One Box dla mojego kodu pocztowego to 17:30, DPD z One Box to 14:00. Chcę ustawić czas zakupu dla wysyłki tego samego dnia godzinę 16:30. Dla One Kurier mam godzinę zapasu co mi w zupełności wystarczy, ale jak w ustawieniach Allegro zaznaczając "Allegro One do 16:30" obejmie to też odbiór z One Box przez DPD, przy zakupie dokonanym po godzine 14:00 wszystko się rozsypie.
@RP_Bike ustaw jedną godzinę 14, allegro będzie pokazywać potem zamów do 16:30 dostawa jutro ale dopiero w liście widać że dotyczy to jednego przewoźnika, a że nie czytają będą wybierać inną dostawę DPD One Box licząc że nadasz po 16:30 😞
I tak na to nie patrz bo to nie InPost co wszystko do 15 odbiera z automatów 🙂 tu poczytaj forum albo zobacz realnie kiedy podjeżdżają bo z tego co piszą albo na drugi dzień albo wożą na aucie 😞 Albo odberają koło 12 😞
Już mniej więcej zrobiłem rozeznanie na swoim przykładzie jak wygląda faktyczny odbiór i One Kurier daje radę z tą 17:30, a co do godziny granicznej 14:00, mam taką sytuacje, że wcześniej jak 15:45 nie jestem w stanie nadać paczki, więc w moim przypadku One Kurier albo wcale 😞 tak czy inaczej, dzięki za uwagi i poczekam, może jeszcze ktoś odpowie na 100% czy opcja "Allegro One" w ustawieniach wysyłki tego samego dnia obejmuje tylko Allegro One Kurier, czy z automatu podpina się pod to też DPD.