Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Nie podoba mi się wycinanie możliwości korzystania z InPostu. Jest to dla mnie wygodniejsza opcja dostawy (mam aplikację) i szybsza od pozostałych. Z mediów dowiedziałem się, że taka jest polityka Allegro, do czego pewnie ma prawo chociaż umowa z InPostem ponoć wygasa dopiero w 2027r. Niniejszym informuję, że taka strategia powoduje iż zapoznaję się z ofertą **piiip**a, którą dotychczas pomijałem.
Oświadczam, że jestem tylko i wyłącznie klientem InPostu.
Z poważaniem
canomi
@canomi niestety wszystko rozbija się o pieniądze , Inpost robi się dla allegro jak i również sprzedawców zbyt drogi ,widzę pomału narastający trend rezygnacji z Inpost przez samych sprzedawców ,rachunek jest prosty , większe dopłaty do przesyłek wpływają na cenę końcową produktu i tym samym mniejszą sprzedaż ,
@canomi nie do końca rozumiem Twoje zarzuty. Jakie "wycinanie możliwości korzystania z InPostu" masz na myśli? InPost jest metodą dostawy dostępną na platformie Allegro, jest też metodą dostawy objętą Smart!. To czy ta metoda znajduje się w danej ofercie, zależy już od sprzedającego. W formularzu dostawy i płatności możesz wybrać tę metodę, jeżeli została udostępniona w ofercie. Dodatkowo, jeżeli jest to preferowana przez Ciebie metoda dostaw, w filtrach wyszukiwania możesz zaznaczyć [Sposoby dostawy] > [paczkomaty InPost]. Wtedy wyświetlimy Ci tylko te oferty, które posiadają tę metodę dostawy.
Ok. Dzięki za wyjaśnienie. Jestem tylko kupującym i nie wiedziałem jak to wygląda "z drugiej strony". Może rozwiązaniem byłoby zróżnicowanie smarta - z InPostem (trochę drożej) i bez?
Uznaję temat za zamknięty.
Pozdrawiam
canomi
Jeżeli chodzi o Smarta, to nigdy nie obejmował on przesyłek Inpost. W Smart masz dostawy Allegro Paczkomaty Inpost i Allegro Kurier Inpost, a to nie jest to samo Inpost Paczkomaty i Inpost Kurier (Inpost i Allegro Inpost to odrębne usługi).
I teraz Inpost Paczkomaty i Inpost Kurier to usługi kurierskie, realizowane w gwarantowanym terminie doręczenia
Natomiast Allegro Paczkomaty Inpost i Allegro Kurier Inpost, to usługi pocztowe. Operator nie gwarantuje doręczenie przesyłki w określonym terminie. Po 30 dniach można zgłosić zaginięcie przesyłki, ale nadal nie będzie ona opóźniona. Dlatego ta usługa jest tańsza.