anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka po odbiorze widnieje jako nie odebrana, czy mogę normalnie ją wrócić?

malgosia42_2010
#7 Wielbiciel

Tak jak w tytule, odebrałem paczkę, sprawdziłem lekko ją otwierając że produkt nie spełnia moich oczekiwań, wchodzę na allegro chcę zrobić zwrot, a tu nadal mi widnieje że paczkę czeka na odbiór, lecz zaznaczyłam zwrot i nadałam, czy wszystko będzie ok?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@malgosia42_2010 może jakiś błąd systemu. Po numerze paczki też widnieje, że do odbioru? 

Problemu nie powinno być 

oznacz moderatorów

malgosia42_2010
#7 Wielbiciel

@Client:44052296 jak się zamawia z allegro to nie mogę sprawdzić nic w DPD, więc nie jestem wstanie powiedzieć. Napisałam do sprzedającego, czy u niego już jest normalnie zwrot założony.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@malgosia42_2010

Nie sprawdzisz bo Allegro Delivery Kurier DPD i Kurier DPD to dwie różne firmy kurierskie. Po prostu DPD, nie pokazuje statusów innej firmy na swojej stronie, bo niby dlaczego mieliby to robić? Owszem fizycznie doręcza to ten sam kurier, bo taką Allegro Delivery ma umowę z DPD (Przewoźnikiem jest tu Allegro, a Delivery to nazwa usługi kurierskiej).

A co do nadania, to oczywiście zerwałaś starą etykietę lub przynajmniej czymś zasłoniłaś? Inaczej przesyłka może być doręczona do ciebie (jeżeli na przesyłce jest i kod nadania i etykieta, to etykieta jest ważniejsza).

A i status przesyłki do ciebie nie ma najmniejszego znaczenia, bo przesyłka zwrotna to całkowicie odrębna przesyłka i nie jest powiązana z przesyłką do ciebie. 

oznacz moderatorów

malgosia42_2010
#7 Wielbiciel

Kupowałem przez Paczkomat, i odkleiłem starą etykietę i zamazałem kod, i napisałem ten mój do zwrotu, dzięki za wyjaśnienie 

oznacz moderatorów