Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, od dwóch dnia zamawiam podjazd DHL do magazynu, i od dwóch dni kurier nie dociera do nas. Nie mamy do niego numeru żeby się skontaktować, klienci już się irytują bo jest 2 dni opóźnienie wysyłki nie z naszej winy.
Podjazd jest zamawiany z panelu Sellasist, przykładowy nr przewozowy: AD01DAXAN4
Czy możemy dostać nr do kuriera lub liczyć na szybką interwencje?
@MAJOWO_PL sprawdziłam tę przesyłkę i nie widzę, żeby był do niej zamówiony podjazd. Czy próbowałeś zamówić go bezpośrednio przez Wysyłam z Allegro?
zamawiam wszystkie podjazdy przez sellasist, dla wszystkich kurierów i wszystkich kont allegro. i tylko z DHL jest problem
@MAJOWO_PL czy mógłbyś spróbować teraz zamówić podjazd przez WZA? Sprawdzę wtedy czy został odnotowany.
poszło
@MAJOWO_PL zgłosiłam to już do DHL.
Czy możesz napisać, czy podjazd do przykładowej przesyłki nr AD01DDTXZ2 także zamawiałeś przez Sellasist?
tak, tu podsyłam screena
właśnie był kurier po 3 dniach.. mamy już do niego numer, więc będziemy się kontaktować bezpośrednio z nim.
Dziękuje za pomoc!
@MAJOWO_PL ok, dziękuję za potwierdzenie, że kurier odebrał paczki.
To jest nr przesyłki Allegro Delivery, a nie DHL eCommerce. Nie zamówisz więc podjazdu kuriera bezpośrednio w DHL eCommerce do przesyłki Allegro Delivery.
Allegro Delivery Kurier DHL i Allegro Kurier DHL to formalnie dwóch różnych przewoźników.