anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z kurierem Allegro One Box

MAMY ROZWIĄZANIE!
Adalbert777
#7 Wielbiciel#

Problem polega na tym że kurier dostarcza paczki nie do tego automatu który mam zawsze wybrany w zakupach. Było już tak co najmniej 6-7 razy. Paczki sa oznaczone jako tymczasowe i muszę tyrać do innego automatu zamiast do tego który mam wybrany. Przypuszczam że kurier robi to z lenistwa raczej, choć tylko przypuszczam. Proszę drogie Allegro o upomnienie kuriera aby dostarczał paczki tam gdzie ja chce, a nie gdzie jemu bliżej/łatwiej. Dziękuję.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
gdvorek
Moderator
Moderator

@Adalbert777 podaj proszę przykładowo w przypadku jakich zamówień taka sytuacja miała miejsce i do jakiego Automatu zamawiałeś.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
Adalbert777
#7 Wielbiciel#

Przesyłka z 3 maja 2025 od magnuspharm1. Przyszła do automatu tymczasowego na ulicy Korczoka, a miała przyjść do automatu na ulicy Kalinowej obok sklepu Odido (mieszkam w Zabrzu). Podobnie przesyłka od sma-mkcafe z dnia 25 kwietnia 2025 - kawa. Też przesyłka od zafilmowani z dnia 20 kwietnia 2025 - film na Bluray Furiosa Saga Mad Max. Było tego wiecej w czasie tego roku i w pod koniec poprzedniego roku. Wcześniej było wszystko dobrze. Te dane sprawdziłem na Allegro w zakładce kupione. Dodam jeszcze że zawsze wybieram paczkomat allegro one na Kalinowej a nigdy na Korczoka bo mam po prostu bliżej. Dziękuję za wszelką pomoc w tej sprawie.

oznacz moderatorów
Adalbert777
#7 Wielbiciel#

Automat na Kalinowej to AL024SZ1 a na Korczoka to AL001SZ1, dane z mojego konta Allegro.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Adalbert777 Jak możesz zauważyć w statusach przesyłek, zostały one przekierowane do innego automatu z powodu przepełnienia automatu. Sprawdziliśmy to w systemie i zapewniam Cię, że automat był rzeczywiście zapełniony. Na przyszłość dodam, że jeśli w ciągu 48 godzin nie odbierzesz paczki z automatu tymczasowego, zostanie on przekierowany to pierwotnego One Boxa. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Adalbert777
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za wyjaśnienie. Będę o tym pamiętał. Pozdrawiam. Temat do zamknięcia.

oznacz moderatorów