anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z podjazdami DHL

EElektryka_com
#12 Orędownik

Proszę o interwencję, dziś kurier nie przyjechał po odbiór paczek Allegro. Chciałem napisać normalnie przez formularz ale AI blokuje wysyłkę i przekierowuje mnie do formularza zgłoszenia przesyłek do wykluczenia. Ale to przecież nie o to chodzi (dodatkowo to strata cennego czasu). W piątek już walczyliśmy na infolinii i jakoś się udało odebrać paczki kurierowi, w poniedziałek też był bo był ten sam, ale dziś znów dali innego i ten sam problem, zawsze jak ma przyjechać pierwszy raz kurier DHL to ciężko go uprosić by przyjechał, dlatego zdobyłem nr na infolinii i zadzwoniłem do niego by mieć pewność ze przyjedzie i miał przyjechać, ale nie przyjechał.
I co z tym fantem, jak długo mamy się męczyć z kurierami którzy nie chcą po prostu jezdzić po te kilka paczek po całym powiecie? Da sie jakoś wyłączyć tego DHL z Delivery?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @EElektryka_com. Przepraszam za niedogodności. Proszę, podaj numery przesyłek, których nie odebrał kurier. 

Nie ma możliwości odłączenia tej metody dostawy z grupy Allegro Delivery.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

EElektryka_com
#12 Orędownik
np:

AD0534M54PFHQ3S0K
AD05P7XJ554GB772Q

AD04XKLJD5MM27JX9

W sumie było ich 13, czyli tyle co kot napłakał, a stwarza problemy nieznany innym kurierom. Dla nas to tylko kłopot.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dziękuję, @EElektryka_com. Skontaktuję się z oddziałem i dam znać, gdy dostanę więcej informacji. 

Marysia
oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@EElektryka_com Wyjaśniamy to z oddziałem - dalsze informacje w tej sprawie przekażemy Ci drogą mailową w kontynuacji zgłoszenia 64075780. 

Marysia
oznacz moderatorów

EElektryka_com
#12 Orędownik

Jest 14:27 i nie przyjechał, może coś załatwicie? Ja już nie dzwonię, bo to nic nie daje, dzwonie na infolinię, dostaje nr do kuriera, ktory potakuje, ze przyjedzie a nie przyjeżdza i wymyśla niestworzone historie czemu nie dojechał.
Oczywiście z allegro@dhl.com zadnych odpowiedzi, a zgłosić się nic do dhl nie da bo jak się poda nr paczki to od razu info na czerowno, ze mam w sprawach tej paczki rozmawiać z Allegro. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@EElektryka_com otrzymaliśmy odpowiedź od oddziału, że kurier nie wyrobił się czasowo, dlatego nie przyjechał po przesyłki. Zlecenie zostało przełożone na dziś. Ocywiście taka sytuacja nie powinna mieć miejsca i przepraszam za nią. Oddział został poproszony o dopilnowanie, aby kurier na pewno dzisiaj przyjechał po przesyłki. 

Monika
oznacz moderatorów

EElektryka_com
#12 Orędownik

Paczki zostaly odebrane, dziękuję za interwencję. 

oznacz moderatorów

Trafo86
#1 Nowicjusz

Nie da się i nasze najwyższe allegro ma to wiesz gdzie 🙂 
u mnie regularnie dhl nie przyjeżdża, człowiek się spina żeby ogarnąć wysyłki a tu cyk- kurier ma to w nosie (nie tylko w nosie) i nie przyjeżdża. 
a doradca allegro pisze, że nie kliknąłem podjazdu - 😕 mając stały podjazd na tym adresie z 3 firm 🙂

Chcąc mieć allegro delivery musisz mieć dhl- niestety.

Jak dużo wysyłasz to zewnętrzna umowa z innych kurierem i masz w nosie allegro z wysyłkami.

Jak mało- to masz problem 🙂

oznacz moderatorów