anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z przepełnionym automatem

adis13204
#2 Obserwator

Witam. Mam problem z odbiorem paczki. Status aktualny o przepełnionym automacie. Dostawa z
allegro poprzez dpd pickup. W tematach pomocy znalazłem informacje że w takim przypadku zostaje przekierowana do najbliższego punktu. Dlaczego nie została i nie poinformowano mnie o tym. Kolejne pytanie co w sytuacji przepełnionego automatu dnia następnego? Skoro nie została umieszczona w innym automacie  raz to za drugim razem sytuacja się powtórzy i co wtedy ? Wróci do nadawcy? To ostatnie pytanie na wypadek takiego obrotu sprawy. Przedmioty nie są możliwe do zakupu oficjalnie, gdyż to kolekcje które zeszły ze sprzedaży. Ogólnie nie są dostępne. Różnica wylicytowanych przedmiotów to ok. 1000 zł w porównaniu kiedy były w sprzedaży. Tak więc zwrot z allegro za licytowany towar nie pokryje mojej straty majątkowej gdyż okazja taka jest niepowtarzalna. Więc co w sytuacji kiedy ja cały czas czekam i nie z mojej winy zostanie zwrócona do nadawcy?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@adis13204 podaj proszę numer przesyłki, zweryfikuję co się z nią dzieje. Co do Twoich pytań: tak, przesyłka standardowo powinna być przekierowana do innego punktu, bez numeru przesyłki nie mogę jednak sprawdzić, dlaczego tak się nie stało. Następnego dnia zostanie podjęta kolejna próba doręczenia paczki do automatu który wybrałeś. Gdyby z jakiejś przyczyny paczka została odesłana do nadawcy, nie jest to równoznaczne z odstąpieniem od zakupu. Towar nadal jest Twój, w tej sytuacji powinieneś porozumieć się ze sprzedającym w sprawie ponownego nadania paczki. 
W sytuacji gdybyś odstąpił od zakupu i sprzedawca wykona zwrot środków, zwrócona zostanie Ci kwota za którą zakupiłeś towar, ponieważ na taką wartość zostały wycenione. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów