Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kolejny problem z kolejną przesyłka o numerze AD018X1084. Dostaje powiadomienie że paczka oczekuje w automacie DHL POP. Udaje się na miejsce, wpisuje kod a skrytka jest pusta. W historii przesyłki pojawia się informacja o awizo. Bardzo proszę o wyjaśnienie tej kwestii bo to już druga przesyłka, która gdzieś znika. Przestaje to być śmieszne, szczególnie, że obie przesyłki są o dość dużej wartości.
,, Kolejny problem z kolejną przesyłka ,, ... a Ty z uporem maniaka dalej w to brniesz ,wytłumacz co Tobą kieruje przy wyborze przewoźnika ?
Do tej pory o dziwo nie było z nimi problemu, stąd wybór DHL.
Obie przesyłki, o których pisze zamówione tego samego dnia i z obiema jest problem.
@dj_zicky Skontaktuj się proszę na infolinię techniczną DHL 426345330. Doradcy pomogą Ci w sprawie.
Kontaktowałem sie z infolinia DHL i odesłali mnie z powrotem do Allegro. Konsultant zasugerował, że paczka mogła nie zmieścić się do automatu i stąd problem. Podpowiedział też że allegro ma możliwość przekierowania paczki na adres domowy.
@dj_zicky w takim razie już działamy z DHL w tej kwestii i wrócimy do Ciebie z informacjami, gdy sami je otrzymamy.
Dzięki za pomoc. Niestety DHL stwierdził, że wbije odmowę przyjęcia paczki przez odbiorce, pomimo że miała trafić do automatu POP Box. Paczka wraca do nadawcy. Brak słów po prostu. Na waszym miejscu zmieniłbym firmę obsługująca przesyłki, bo to nawet ciężko nazwać dramatem. Ta firma to po prostu totalna porazka. Pozdrawiam serdecznie.
@dj_zicky bardzo mi przykro, że nie mogliśmy pomóc w tej sytuacji, ale polecamy się na przyszłość.
@dj_zicky Weryfikuję tę sprawę.