Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Nie mogę nadawać paczek Allegro One choć mój magazyn znajduje się zaledwie 5 km od Krakowa przy drodze krajowej, blisko mnie są zlokalizowane olbrzymie magazyny Biedronki czy innych firm, mimo to teren ten jest całkowicie nieosiągalny dla kurierów Allegro One. Najpierw próbowałem zlecać podjazd kuriera. Kurier zamówiony na poniedziałek przy odrobinie szczęścia zjawiał się w czwartek po kilku interwencjach na infolinii. Próbowałem umieszczać paczki w zielonym automacie. Paczki umieszczone w ten wtorek (1.10.2024) są wciąż w automacie. Pani na infolini Allegro One obiecała odbiór wczoraj, ale nic z tego.
Najgorsze jest to że sprzedaje towar który ulega zniszczeniu w ciągu 4-5 dni w transporcie (rośliny). W praktyce Inpost czy DPD dostarczają prawie 100% paczek do moich klientów w ciągu maksymalnie 3 dni. One kurier już uszkodził zawartość paczek przetrzymując przesyłki już 3 dni w automacie nadawczym. Prosiłem trzykrotnie allegro o możliwość wyłączenia tej formy dostawy i zachowanie oznaczenia Smart. Allegro za każdym razem informuje mnie, że w pełni obsługują mój kod pocztowy i nie możliwości wyłączenia dostaw Allegro One.
Na infolinii Allegro słyszę tylko "Przepraszamy za tę sytuację i tak w kółko". Czy jest jakiś Urząd który mógłby mi pomóc w tej sytuacji, nie stać mnie na płacenie za zniszczony towar. Muszę sprzedać produkty 3-4 klientom aby odrobić koszt zniszczonych produktów.
@dziku2 podaj proszę przykłady zamówień o których piszesz.
Dzień dobry
Zamówienia wysłane we wtorek 1.10.2024:
73dfab90-7fae-11ef-8dfb-23c5a42b61eb przesyłka nr A0014BNEO0
07aaef42-8026-11ef-975d-07acdfb473ea przesyłka nr A0014BNEP7
Dzisiaj miałem kolejne 3 zakupy z metodą wysyłki Allegro One lub Allegro Kurier jutro, ale zwróciłem wszystkim klientom pieniądze. Łącznie zwróciłem już kilkudziesięciu klientom pieniądze zamiast realizować zamówienia. Nie ma szans wysyłać tak delikatnego towaru tak zawodną metodą. Towar z podanych nr zamówień jak dotrze w ten poniedziałek (6 dni w transporcie) będzie nadawał się do kosza. W sumie często szybciej przychodzą do mnie paczki z Chin kupione na **piiip**s, niż z dostawą Allegro One lub Kurier.
Cześć, @dziku2. Przepraszam za utrudnienia i dziękuję za podesłane przykłady. Przekazałam Twoje uwagi do oddziału. Mam nadzieję, że szybko znajdziemy rozwiązanie tej sytuacji. Niedługo wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami.
Cześć, @dziku2. Wracam do Ciebie z informacjami.
Niestety wykluczenie Twojego konta z obsługi przez Allegro One nie będzie możliwe. Rozwiązaniem tej sytuacji może być aktywacja stałych podjazdów. W tym artykule znajdziesz szczegółową instrukcję oraz warunki, jakie musisz spełnić, aby włączyć stały podjazd kuriera Allegro One (minimum 4 paczki w ramach jednego podjazdu – co najmniej 3 razy w tygodniu).
Stałe podjazdy też nie działają. Wiem, bo mam 🙂
Witam. Z moich informacji od osoby która ma zamówione stałe odbiory wynika, że kurier raz podjeżdża innym razem nie. Zwróciłem pieniądze wszystkim Kupującym którzy wybrali Allegro One, realizuję normalnie zamówienia Inpost, UPS i DPD. Teraz będę miał miał problem z czterema przesyłkami które wysłałem we wtorek i środę w zeszłym tygodniu, jedna dzisiaj dotarła. Po 6 dniach transportu rośliny zapewne uschły, będą negatywy od Kupujących. W tym roku miałem obrót na allegro ponad milion zł, ale raczej będę się wycofywał z platformy. Nie można tu nic załatwić, wszystkie problemy są nierozwiązalne. Okazuje się, ze to moja wina, że kurier allegro one nie przyjeżdża po paczki i mam się z tym bujać.
Tu już dawno "Allegro nasz Pan", nie klient, nie sprzedawca, czasami jeszcze kupujący (ale też nie zawsze)