Jestem sprzedającym i mam problem z przesyłką wysłaną przez Allegro Delivery (przewoźnik DPD: ).
Kupujący informuje, że:
Z poziomu Allegro Delivery nie widzę opcji przekierowania ani udostępnienia numeru do kuriera.
Czy jako sprzedający mam jakąkolwiek realną możliwość:
Jak rozwiązujecie takie sytuacje, żeby nie eskalowały do sporu? Produkt cięty pod wymiar wartość ok 70zł.
AD06VZNQB7J63 9TZC
Lub 1036 693762 885UH
Numer paczki
PL-DPD-1335-TOR
Allegro Delivery i DPD to formalnie dwóch różnych przewoźników. W twoim przypadku przewoźnikiem jest Allegro, a nie DPD. Allegro Delivery jest oddzielnym przewoźnikiem, nawet jak zalecają doręczenie przesyłki innemu przewoźnikowi na podstawie art 35 ust 1 i 3 ustawy Prawo pocztowe.
Jeżeli chodzi o śledzenia przesyłki to dostępne jest ono tutaj https://allegro.pl/allegrodelivery/sledzenie-paczki?numer=AD06VZNQB7J639TZC Na stronie DPD nie można jej śledzić, bo to nie jest ich przesyłka.
Co do przekierowania, to jako nadawca masz ustawowe prawo do przekierowania przesyłki pod inny adres (art 18 ust 1 pkt 2 ustawy Prawo pocztowe). Przekierowanie przesyłki na wniosek nadawcy, to czynność którą przewoźnik wykonuje bezpośrednio na podstawie ustawy i nie ma tu znaczenia czy przewoźnik ma taką usługę w swoim regulaminie (regulamin przewoźnika nie może zmieniać praw nadawcy wynikających bezpośrednio z ustawy).
W takim razie proszę o informację w jaki sposób przekierować przesyłkę do punktu odbioru. Czy przekierowanie jest dodatkowo płatne?
@Dywan-LUX dziś przesyłka została wydana do doręczenia, więc poczekaj proszę na informacje dotyczące jej odbioru.