anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłki Allegro Orlen

olo-oro
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

Czy ktoś mnie może wyjaśnić co się ostatnio dzieje z przesyłkami  przewoźnika Orlena?

W historii śledzenia paczki pojawia się następująca informacja: 

2 kwi 2026, 14:34

Wybrany punkt docelowy jest niedostępny

Dlaczego niedostępny? Jestem dostępna i czekam na wszystkie zwroty. Nie byłoby to dla mnie problemem, ale z doświadczenia wiem, że z czasem  w historii przesyłki Allegro podaje kłamliwą informację o "dostarczeniu przesyłki". Dopiero później po mojej interwencji informuję mailowo, że paczka zwrotna trafiła do punktu przesyłek nieodebranych.  Niestety moje prośby o zwrot do tej pory są nieskuteczne. 

Może tu mnie ktoś pomoże?

oznacz moderatorów
37 ODPOWIEDZI 37

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @olo-oro. Proszę, podaj numer tego zamówienia albo numer przesyłki.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

AD022J12B9

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dziękuję @olo-oro, już to wyjaśniam i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

AD0225PHI8 a to dla porównania inna przesyłka, która niby była wczoraj doręczona, co jest nieprawdą, bo niczego nikt nie doręczył, tylko ten numer dot. innego mojego konta

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@olo-oro Odnośnie przesyłki AD022J12B9 kurier wskazał, że nie było Cię pod adresem. Przekazaliśmy do oddziału prośbę o ponowną próbę doręczenia jutro. Poprosiliśmy także o pilną wysyłkę paczki AD0225PHI8. 

Marysia
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Dziękuję. 

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Dzień dobry. Dzisiaj w historii przesyłki nie było żadnych zmian. Nie została wydana do doręczenia. Czyli jak poprzednio żadne prośby, interwencji nie działają. Nie wiem, czy to jest kwestia całej logistyki Orlena, czy działanie jednostki (w tym wypadku być moze doszło do zmiany kuriera), ponieważ jeszcze na początku lutego nie było żadnych problemów ze zwrotami. Najczęściej kurier dzwonił przed przyjazdem. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@olo-oro Według statusów przesyłka dzisiaj została doręczona. Czy fizycznie przesyłka do Ciebie dotarła? 

Marysia
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec
  1. 3 kwi 2026, 13:49
    Przesyłka została doręczona

2. 3 kwi 2026, 13:48
    Przesyłka została wydana do doręczenia

3. 2 kwi 2026, 18:39
    Przesyłka została przyjęta w oddziale

4. 2 kwi 2026, 14:34
    Wybrany punkt docelowy jest niedostępny

5. 2 kwi 2026, 09:37
    Przesyłka została wydana do doręczenia

6. 1 kwi 2026, 18:47
    Kurier przekazał przesyłkę do magazynu

7. 1 kwi 2026, 01:00

8. 28 mar 2026, 01:07

9. 27 mar 2026, 18:20
    Przesyłka została przyjęta w sortowni

10. 27 mar 2026, 16:17
    Przesyłka została odebrana przez kuriera

11. 27 mar 2026, 15:54
    Przesyłka została nadana w punkcie

12. 22 mar 2026, 21:36
    Przesyłka została przygotowana przez nadawcę
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Nie , nie została doręczona. Jak można wydać paczkę do doręczenia o godz. 13,48 ,a po minucie doręczyć?

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Właśnie o to chodzi. 

A to numer pierwszej feralnej paczki, która do tej pory do mnie nie wróciła i jest jak zostałam poinformowana przez pracownika Allegro w Adamowie . 24.03.2026  był ostatni kontakt w tej sprawie. Podałam swój adres do zwrotu, mimo że jest u Państwa w systemie i cisza. Kłamliwe statusy, statystyka wygląda ładnie, a reszta nikogo nie interesuje. DRAMAT!!!! 
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Czy można teraz nazwać Allegro bezpiecznym miejscem na robienie zakupów?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@olo-oro Wyjaśniamy to z oddziałem i kurierem, który powinien dostarczyć przesyłkę. Najmocniej przepraszam za wszelkie utrudnienia w procesie dostawy.
Taka sytuacja zdecydowanie nie powinna mieć miejsca i postaramy się jak najszybciej to rozwiązać. 

Marysia
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Kontakt z kurierem [edycja] , który podajecie w mailu jest niedostępny, włącza się poczta głosowa. 

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Dzień dobry. Przesyłka AD022J12B9 do mnie dzisiaj wróciła, dziękuję. Natomiast pozostałe dwie przesyłki AD01UNGJU2  oraz AD0225PHI8 nadal nie. Może uda się Pani dowiedzieć dlaczego tak długo to trwa? Mam obowiązek wobec klientów. 

•  
  •  
  •  
  •  

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@olo-oro 

Po pierwsze. Podane nr przesyłek nie nie należą do Orlen Paczki, tylko do Allegro Delivery. Jest to oddzielny przewoźnik.

Po drugie. Złóż oficjalną reklamację przez formularz na stronie https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Złożyłam dwie reklamacji na dwie wcześniejsze paczki. Pierwsza została odrzucona, ze względu na "doręczenie". Druga miała status "nierozpatrzona" i doradzili mnie, żeby klient reklamował . To że piszę tutaj jest ostatecznością, bo do tej pory nikt mnie nie pomógł. Czy to jest normalne, ze od lutego paczka leży u was w hurtowni? 

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

A problem nasila się, bo w tej chwili trzy paczki do mnie nie dotarły. Klienci żądają zwrotów (kto ponownej wysyłki, a kto pieniędzy), system informuję, że paczki są u mnie. Czy jestem kozłem ofiarnym? 

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Jestem po rozmowie z innym kurierem, który miał dostarczyć paczkę 01.04.2026. Powiedział, że tylko kasuje paczki i kieruje od razu do hurtowni w Adamowie. Czyli to jest wasza działka i powinniście zrobić z tym porządek. Słabo  to Allegro Delivery z orlenem wam wychodzi. 

oznacz moderatorów