Witam, ponownie musze sie wkurzac na Allegro,co prawda nie bezposrednio ale jednak.Opisze sprawe: zaznaczylem przesylke do paczkomatu DPD no i niestety ne moge jej odebrac poniewaz ( wbrew prawu konsumenta i RODO ! ) wymagane jest zainstalowanie aplikacji DPD. Ja z moimi telefonami w systemie Symbian i KaiOs nie mam szans na odebranie przesylki. Prosze wiec ostrzegac ze odebranie przeylki od pewnych firm kurierskich ( nieprzeszczegajacych praw konsumeckich ) jest uzaleznione od instalacji aplikacji danej firmy kurierskiej ! Moja parzesylka co jest oczywiste wroci do nadawcy.
@Geminex a w twoim automacie paczkowym nie ma kalwiatury?
A to nie było Delivery DPD? W takim wypadku apka DPD w niczym nie pomoże, bo to inny przewoźnik. Powinna być chyba możliwość otwarcia w apce Allegro oraz kod odbioru w Allegro. Mail pewnie też. Przynajmniej tak to wygląda w DHL Delivery, DPD nie mam jednak nie sądzę, by zbytnio się różniło. Jedno i drugie Delivery...
Jest jeszcze pewnie opcja zadzwonienia pod numer na automacie i otwarcia poprzez konsultanta...
Kod mam , ale paczkomat wymaga zainstalowania aplikacji DPD, co jest dziwne bo Inpost tego nie wymaga, wystarczy wpisac kod.
Witam ponownie i przepraszam za te wpisy.Okazalo sie ze paczkomat sie zawiesil poniewaz caly czas jest w sloncu jak i zreszta paczkomat z Inpostu stojacy obok ( czesto sie przegrzewa i wyswietla " paczkomat jest nieczynny") Dzisiaj o 6 paczkomat byl juz sprawny i przesylke odebralem. Pozdrawiam