Chciałbym zgłosić problem z paczką o numerze AD0PMQ6BVZBWS6PMC dostarczanej przez DHL. Pomimo oczekiwania na nią i mojej obecności w domu przez cały dzień, dostałem status "Awizo" w aplikacji Allegro oraz nieudanej próbie doręczenia. Nie ma żadnej innej informacji oraz kontaktu do kuriera. Jestem pewny że nie podjął próby doręczenia. Proszę o wyjaśnienie sprawy i zgłoszenie reklamacji na tego kuriera.
Jeżeli kurier nie może dostarczyć pod adres, niech przekieruje paczkę do paczkomatu w pobliżu. Nie mam ochoty czekać na niego 2 dni, mi też trzeba pracować, a nie czekać na zbawienie aż ten kurier przyjedzie.
@SklepTM zgłosiliśmy interwencję do oddziału, natomiast zgodnie z danymi GPS kurier wystawił awizo będąc pod adresem. Jutro odbędzie się ponowna próba doręczenia.
Dziękuję za odpowiedź. Nie wiem czemu kurier nie spróbował dostarczyć paczki będąc pod adresem, ale skoro tam był, to czemu nie dokonał próby kontaktu telefonicznego? Bardzo proszę o przekierowanie mojego zamówienia do najbliższego paczkomatu DHL.
@SklepTM zweryfikuję, czy przekierowanie będzie możliwe, i wrócę do Ciebie z informacją.