anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam. Klient nie odebral paczki w terminie i ona wraca do mnie. Problem polega na tym, że nie mam

GrzybH
#9 Pomysłodawca
  • Witam. Klient nie odebral paczki w terminie i ona wraca do mnie. Problem polega na tym, że nie mam jak przekierować w firmie kurierskiej, ponieważ była wysłana przez allegro. Jak mam ją teraz przekierować?
oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@GrzybH gdzie chciałbyś przekierować przesyłkę? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

GrzybH
#9 Pomysłodawca

Na adres Albatrosów [edycja] ,05-500 Piaseczno nr. Paczki 

29819418866

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@GrzybH nie odnajduję tej przesyłki w naszym systemie. Adres, który wskazałeś to Twój adres czy kupującego? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

GrzybH
#9 Pomysłodawca

To jest mój adres.,a paczka została zwrocona na adres siedziby firmy, tj ul. W.H Lindleya 16, Warszawa. Paczka wraca ,ponieważ klient nie odebral, a kurier podal mi tylko  ten numer i nawet nie wiedział z jakiej miejscowości  jest zwrot. Nie dostałem żadnej informacji o zwrocie.

oznacz moderatorów

w_kiwi

@GrzybH Przykro mi, ale nie ma możliwości przekierowania przesyłki. Nie wiemy nawet, co to za przesyłka, ani metoda dostawy. Z pewnością otrzymasz informację o przesyłce, przy próbie jej dostawy. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

GrzybH
#9 Pomysłodawca

Całą zabawa polega na tym, że juz była próba dostarczenia w Warszawie a dowiedziałem się o tym dopiero, jak kurier dał znać,że ma taką paczkę i że jest to zwrot. Wcześniej żadnych informacji nie było. Firma kurierska wypięła się, ponieważ wysyłka była z allegro, a Państwo również nie są w stanie mi pomóc. Porażka. 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@GrzybH 

Ten nr paczki może należeć do kilkunastu różnych firm kurierskich.

Musisz określić, jaki przewoźnik. Na pewno nie jest to przesyłka Allegro, bo ich nr zaczynają się od AD.

oznacz moderatorów

GrzybH
#9 Pomysłodawca

Kurier twierdził ,że jest z DHL-u. Nic innego mi nie podał.

oznacz moderatorów

w_kiwi

@GrzybH Czy nie masz numeru telefonu do kuriera, aby dopytać o tę przesyłkę?

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@GrzybH

To przesyłka Allegro Delivery Kurier DHL. Zlecenie na przekierowanie składasz do Allegro, bo to oni są formalnie przewoźnikiem.

A i nr przesyłki będzie zaczynał się od AD. 

oznacz moderatorów

GrzybH
#9 Pomysłodawca

Dziękuję . Gdzie znajdę kontakt, na ktory mogę napisać ? 

oznacz moderatorów

la_nika

@GrzybH już konsultuję, czy możemy przekierować tę przesyłkę. Wrócę do Ciebie z informacjami, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@GrzybH przykro mi, ale przekierowanie tej przesyłki nie będzie możliwe. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

GrzybH
#9 Pomysłodawca

Dziękuję wszystkim za pomoc. Prosze nie brac mojej konkluzji do siebie,ale...  Wychodzi na to ,że allegro zdecydowanie jest od pobierania oplat,a nie od pomocy sprzedającym. Co ja mam teraz zrobić? Od allegro żadnej informacji o zwrocie paczki, nie ma  również możliwości osobistego odbioru z magazynu DHL, tylko opłaty,mnóstwo problemów.  Paczka z towarem przepadnie.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@GrzybH

Napisz przez formularz kontaktowy że na podstawie art 18 ust 1 pkt 2 ustawy Prawo pocztowe, prosisz o zmianę adresu doręczenia przesyłki na xxxxxx.

Zmiana adresu na wniosek nadawcy, to czynność jaką operator pocztowy wykonuje na podstawie ustawy. Przynajmniej będą musieli się wytłumaczyć, dlaczego nie mogę wykonać czynności wynikającej bezpośrednio z ustawy.

oznacz moderatorów

GrzybH
#9 Pomysłodawca

Zabawa polega na tym, ze ja jestem jako odbiorca paczki. Nie ważne. Trzeba pomyśleć, jak odejść z allegro, bo tu to coraz większy jest bałagan. 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@GrzybH

Jak ty wysłałaś paczkę do klienta, to ty jesteś jej nadawcą. Fakt nieodebrania przesyłki przez adresata, tego nie zmienia. 

oznacz moderatorów

la_nika

@GrzybH jeszcze działam w Twojej sprawie, dam znać, czy udało się uratować przesyłkę. Natomiast lepiej, abyś przy kolejnych przesyłkach nie podawał adresu wirtualnego biura tylko taki, na który w razie czego możemy zwrócić przesyłkę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@GrzybH skontaktowaliśmy się z Tobą e-mailowo w tej sprawie (nr zgłoszenia 55753180). Przesyłka jest już w drodze do magazynu, gdy do niego trafi, przekierujemy ją na adres w Piasecznie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów