Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
?
@Vintage-Gaming którego zamówienia dotyczy problem? Jaką metodą zawracasz towar?
Witaj. Nie zwracam towaru tylko wysyłam i przez nieuwagę wygenerowałem zły gabaryt(jest A a potrzebny mi C). Zamówienie nr 17511771389
? Chciałbym nadać jeszcze dziś przesyłkę. czy może Pani mi pomóc?
@Vintage-Gaming w tej sytuacji jedynym rozwiązaniem jest wygenerowanie nowej etykiety. Opłata za przesyłkę jest naliczana dopiero po nadaniu, więc nie zostanie policzona podwójnie.
Czy może pani to dla mnie zrobić? Lub dać mi taką możliwość?
@Vintage-Gaming nie mam możliwości wygenerowania dla ciebie nowej etykiety. Musisz to zrobić samodzielnie. Widzę, że te zamówienie było z dostawą w ramach Allegro Smart! w takim przypadku druga etykieta będzie rozliczona już po zwykłych stawkach przewoźnika, nie w ramach Smart!.
Dramat
@Vintage-Gaming jeżeli nadajesz w wysyłam z Allegro powinieneś mieć opcję dodania kolejnej przesyłki w zamówieniu. Jeżeli nadajesz przez menedżer przesyłek InPost powinieneś mieć możliwość anulowania pierwszej etykiety i wtedy wygenerowania nowej dla tego zamówienia.
Kuźwa opłaciłem nową etykietę i wysłałem przesyłkę na nowej a okazało się ze jest możliwość edycji gabarytu ponieważ dostałem mailową odpowiedź od pomocy allegro. Nie powinna udzielać się Pani na tym forum i wprowadzać ludzi w błąd oraz narażać ich na dodatkowe koszty! Odpowiedź na moje pytanie dla potrzebujących:
W manager paczek InPost proszę zmienić status przesyłki z [niewygenerowane] na [wygenerowane] Po zmianie statusu będą mieli Państwo możliwość zmiany gabarytu przy wygenerowanej przesyłce.
@Vintage-Gaming Alicja udzieliła Ci prawidłowej odpowiedzi. Zmiana gabarytu jest możliwa do momentu opłacenia etykiety, zatem nie miałeś już możliwości edycji wygenerowanej etykiety Smart. Przykro mi, ale to doradca podał Ci niesprecyzowaną odpowiedź. Zajmę się tą kwestią.
Ale macie bałagan.
?