anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamieszanie z paczkami na stronie Allegro

OleksiiRudenko
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

Złożyłem i opłaciłem w szczególności dwa zamówienia (szczegóły poniżej).

Jedna z paczek dotarła, druga widnieje jako opóźniona. Faktem jest, że odebrana paczka zawiera załącznik z tej opóźnionej. Ponieważ sprzedawcy są różni, prawdopodobnie jest to błąd Allegro.

Co muszę zrobić, aby ta sytuacja nie wpłynęła na otrzymanie drugiej paczki?

Paczki, o których chodzi.

A. Bakalia

https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/3cfca47c-dca9-3df7-ad7f-d2413238f542

Sprzedawca: kol_pol

Dostawa: https://allegro.pl/allegrodelivery/sledzenie-paczki?numer=A000Y5EAK6 (przyjęta przez kuriera, paczka jest opóźniona)

B. Mata do akupresury

https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/260dc60e-f04a-3d43-b322-feb0d04b29db

Sprzedawca: AcusMed

Dostawa: https://allegro.pl/allegrodelivery/sledzenie-paczki?numer=A000Y7FID7 (dostarczono)

W rzeczywistości zawiera produkty z paczki A.

Mam również inne zamówienia w trakcie realizacji. Mam nadzieję, że inne paczki nie będą zamieszane w tę historię.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@OleksiiRudenko dziękuję za zgłoszenie. Poprosiłam o weryfikację jak doszło do tej pomyłki, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

OleksiiRudenko
#8 Zapaleniec#

IMG_20240815_112427.jpg

 Zdjęcie paczki odebranej.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@OleksiiRudenko jak rozumiem, jest to zawartość odebranej przesyłki, która miała mieć matę do akupresury? Czy zawartość odebranej paczki, zgadza się z Twoim zamówieniem?

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

OleksiiRudenko
#8 Zapaleniec#

Zawartość zgadza się z moim innym zamówieniem, które wg statusu w appce dopiero jest w przygotowaniu. Ta paczka dotarła do mnie jako mata do akupresury. Czyli dwie paczki zostały zamieszane i już prawie 10 dni jak czekam na matę.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@OleksiiRudenko  Było pytanie czy inne paczki będą zamieszane w tą  historię....

Odpowiedź:  będą, poczytaj sobie w internecie o prawie Murphy'ego

Mogę wyrazić tylko ubolewanie że padło na ciebie, ale co się złego może stać to się na pewno stanie.  Bo  skorzystałeś z Allegro One.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@OleksiiRudenko dziękuję za informację! Przepraszam, że to tyle trwa! Czekamy na odpowiedź od punktu logistycznego, aby wyjaśnić, gdzie jest przesyłka nr A000Y5EAK6. 
Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź! 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@OleksiiRudenko czy mogę Cię poprosić, abyś podszedł do Automatu paczkowego, do którego ma zostać wysłana paczka z matą, zadzwonił na infolinię Allegro One (tel. 616 306 997) podał numer telefonu oraz numer przesyłki? Najprawdopodobniej Kurier umieścił tę przesyłkę w automacie, tylko zaznaczył niepoprawny status.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

OleksiiRudenko
#8 Zapaleniec#

@la_nikadziękuję bardzo za pomoc.

Sprzedawca (AcusMed) rozwiązał sprawę w najlepszy możliwy sposób. Właśnie wysłał przedmiot ponownie do mnie i już go otrzymałem. 5* dla AcusMed za obsesję na punkcie klienta.

Tak więc na dzień dzisiejszy mam w rękach zarówno paczkę A jak i B. Tyle tylko, że AcusMed poniósł straty, a kol-pol nadal "wisi" mi paczkę (w rzeczywistości nie są mi nic winni).

Nie jestem pewien, czy jestem w stanie rozwiązać którąkolwiek z tych kwestii. Nie planuję jechać do tego paczkomatu. Nie jest on tak naprawdę blisko mnie. Chciałem tylko wesprzeć zieloną inicjatywę Allegro, korzystając z niego. Zainwestowałem w to za dużo swojego czasu, żeby to kontynuować. Mam nadzieję, że kurierzy Allegro będą w stanie odnaleźć zagubioną paczkę, ponieważ muszą mieć dostęp do wszystkich komórek w paczkomacie.

Jeszcze raz dziękuję. Oprócz tego incydentu, obsługa Allegro jest bardzo dobra, znacznie lepsza niż na innych marketplejsach.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@OleksiiRudenko dziękuję i przepraszam za te problemy. Oczywiście zgłoszę, że pierwsza, zagubiona przesyłka z matą powinna w tej sytuacji wrócić do sprzedającego. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów