anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana metody wysyłki

Client:45747555
#7 Wielbiciel

Co to jest za praktyka stosowana od dłuższego czasu przez Allegro że zmiana metody wysyłki ? Od tylu lat kupuje i zawsze do jednego paczkomatu InPost. Ostatnio notorycznie przerzuca mi wysyłki na ich **piiip**yczny box który mam oddalony od domu i nie po drodze mi tam odbiór paczek. Co zmienię na InPost to za tydzień znowu zmiana na box. Da się coś z tym zrobić ? Już kilka razy musiałam iść do paczkomatu oddalonego o kilkaset metrów mimo że InPost mam pod nosem. Nie podoba mi się ta praktyka 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie da się. Musisz już po wyborze sposobu płatności jeszcze raz zawsze sprawdzać lub zmienić portal. Było tu wiele krzyków o to ale to jak zwykle jak grochem o ścianę...

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Client:45747555 

O metodzie dostawy decydujesz sam i możesz ją wybrać w Formularzu Dostawy i Płatności.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

@gdvorek  napisał(a):

O metodzie dostawy decydujesz sam i możesz ją wybrać w Formularzu Dostawy i Płatności.

Hallo, Grzegorz, tu ZIEMIA!

Odkąd paczkomaty Inpost zaistniały na naszym rynku (czyli od ok.15 lat) i od kiedy sprzedający na allegro wprowadzili tę formę dostawy, korzystam wyłącznie z tej metody. Zawsze mam ją wybraną w Formularzu Dostawy (czyli zdecydowałam sama🤣)
Ale w kwietniu br. przy finalizacji zakupu okazało się, że "wybrana" (przez kogo, bo nie przeze mnie?) forma dostawy to allegro one-box. Ponieważ jestem uważna, zdążyłam to - w ostatniej chwili - zweryfikować.
Od tej pory taka (niekomfortowa😉) sytuacja zaistniała jeszcze 2 (słownie: dwa) razy, ale jestem teraz czujna, bardziej uważna i sprawdzam to - niestety - zawsze😂.

oznacz moderatorów