anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak sprzedać używane do Czech Słowacji i Węgry? Stan używane nie przychodzi weryfikacji

SAMARsell
#7 Wielbiciel#

Witam , jak sprzedać używane do Czech Słowaku i Węgry? Stan używane nie przychodzi weryfikacji

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

az1rael
#21 Demiurg#

Bo allegro se wymyśliło że tam jeno nowe rzeczy sprzedawać można @SAMARsell 

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#12 Orędownik#

Witam.

@SAMARsell 

Na rynkach zagranicznych przedmiotów o stanie innym niż NOWY wystawić się już nie da. Allegro ze swoją polityką biznesową zmierza w takim kierunku, by być sklepem, a w sklepach poza nielicznymi wyjątkami, towarem inny niż nowy się nie handluje. Ma to jakieś uzasadnienie. Kupując frytkownicę nabywca bez wnikania w szczegóły dostanie zawsze taką samą, bez względu na to u kogo ją zakupi. A że obecnie coraz mniejsza grupa ludzi ma chęć czy umiejętność czytania ze zrozumieniem, to i takie "uproszczenie systemu" można uznać za uzasadnione. Zwłaszcza w przypadku konieczności tłumaczenia oferty na języki obce...

A że taka polityka stoi w sprzeczności z ideą jaka przyświecała powstaniu serwisu, to cóż, taki jest "koszt postępu". Dziś na całym świecie jest nacisk na to by produkować i sprzedawać więcej i szybciej, a podnoszące się tu i ówdzie głosy, żeby dawać przedmiotom "drugie życie" to tylko "greenwashing" i oczu mydlenie stojące w sprzeczności z ideą totalnego konsumpcjonizmu.

W każdym razie Czesi i Słowacy już wiedzą, że muszą szukać przedmiotów używanych na stronie Allegro.pl, bo tu póki co, choć już z widocznymi ograniczeniami dotyczącymi niektórych kategorii i nie wiadomo jak długo jeszcze, da się przedmioty o stanie innym niż nowy wystawić.

Jeśli do ofert wystawionych na Allegro.pl dodasz "cennik wysyłek zagranicznych" to i za granicę wyślesz. To krok wstecz w stosunku do tego co było i "półśrodek", ale lepsze to niż nic!

Pozdrawiam. Marek.

Na dziś jedynym 

oznacz moderatorów

TEDI-GSM
#7 Wielbiciel#

na chwile obecną mozna tylko nowe rzeczy sprzedawać na zagranicznych rynkach. ostatnio zauważyłem w wypłatach czk huf i eur ze cos słabo jest. zamowiłem rozmowe z działem allegro i wytłumaczyli ze tylko przedmioty ze stanem nowy mozna wystawiac... straszny cios bo naprawde fajna sprzedaz tam była. teraz jest sprzedaz z wysyłkami za granice do naszych sąsiadów ale sa to zamowienia z allegro pl i jest 20 procent tego co miałem na rynkach zagranicznych. siedziałem nad tematem i stwierdziłem ze nie da sie nic zrobic 😞 sąsiedzi z zagranicy musza poznac polskie allegro nbardziej i moze sie ruszy

oznacz moderatorów

vinyloveplyty
#10 Popularyzator#

Allegro było i bejem staje się teraz a ma z onem, czy przetrwa? Moim zdaniem 5 lat przesądzi o upadku Allegro. Mogą mieć X procent rynku a wolą mieć nic. Tonący chwyta się brzytwy.

oznacz moderatorów