Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę Państwa ja wszystko rozumiem.. ale nie mialam w calej mojej historii zakupów łącznie 3 zagubionych paczek.. a teraz mam 3 zagubione w Zabierzowie. Od 18 marca. Jak się Państwo zabieracie za robotę to róbcie to dobrze, albo w ogóle. Tyle lat zakupów na allegro.. a wykończyliście moją cierpliwość w niecały miesiąc.
Zadzwonić to już można tylko zębami.. bo Ci biedni, którzy na infolinii muszą się tłumaczyć zapewne wiedzą jeszcze mniej niż my - kupujący.
Wstyd za piątkę
Kupiłaś od firmy czy prywatnego...?
@LEW433 napisał(a):
Kupiłaś od firmy czy prywatnego...?
Z punktu widzenia k.c. nie ma to większego znaczenia. Przy sprzedaży konsumenckiej sprzedawca jest odpowiedzialny za przesyłkę, którą nadał przy użyciu przewoźnika, z którym zawarł umowę na świadczenie usług pocztowych. W przypadku Allegro One (zarówno AO Kurier jak i UPS) sprzedawca nie zawiera żadnej umowy z przewoźnikiem. Tu odpowiada Allegro jako nadawca, tym bardziej, że zmusza sprzedawców chcących korzystać z pełnej funkcjonalności serwisu (Smart) do udostępnienia tego rodzaju usługi Allegro Dostawy.
To nie sprzedawca udostępnia/wybiera przewoźników w ramach Allegro Dostawy, ze szczególnym uwzględnieniem dostawy Smart, tylko Allegro.
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT
To po co zamawiasz z dowozem allegroone?
Bo sprzedający udostępnia taką metodę dostawy....ale musi!🤔
Musi bo bez smarta sprzedaz spadnie o połowę czyli nie wyrobi na zusy ukryty lobbing
Bo nie spodziewałam się takich jaj. Myślalalm, że to ich małe potknięcie. Po czasie zauwazyłam jaka jest skala tej całęj sytuacji, nie tylko w moim przypadku. Ale mam nauczkę.
@tasza1985 Nasz zespół zajmuje się Twoim zgłoszeniem i wydał ponownie dyspozycje dla paczek.
Co tam się odwaliło w tym Zabierzowie. Wie ktoś? Smok Wawelski podpalił?
@serwis-texas chodzi o Zabierzów koło Krakowa ?
Jeśli tak to 12 marca allegro poszerzyło strefy allegro one kurier wokół Krakowa. Informowali o tym sprzedawców w tym rejonie 2 tygodnie wcześniej. Nałożyli obowiązek wysyłania przez allegro one kurier. Oczywiście od 12 marca do 21 marca u nas Kurierzy one nie odbierali paczek. Póżniej było lepiej. Kurier odbierał paczki 2-3 przed świętami.
3 Kwietnia nagle allegro wyłączyło strefę allegro one wokół krakowa, a nadane w tym czassie paczki czekają na magazynach po 2 tygodnie.
No i petarda. 🙂 Show must go on
@tasza1985 Proszę, podaj numery tych przesyłek.
A000I03DY6 - zgłoszony juz zwrot u sprzedającego, ale nie ma ani zwrotu ani paczki. Prosilam, by oznaczyć ją u Państwa jako do zwrotu, a ta znów w doręczniu, które się nie wydarzy..
A000IZNZI6 - nadana 26 marca..ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..
A000JONLH0 - ta niby w doreczeniu, ale poprzednie tez byly 🙂
Do kuriera się człowiek nie dodzwoni. Skoro juz Panstwo nie podołali sprawie, to Klient sam chce wyjść naprzeciw i odebrac paczke we własnym zakresie..ale też się nie da. Bo kurier widmo
Niech mnie Pani zaskoczy i powie coć co będzie prawdą, bo informację, że paczki będą jutro już czytałam i słyszlama na infolinii.
Pani Moderator i co z moja sprawą?
To przeciez jest jakaś paranoja. Co wy zrobiliscie z tymi paczkami?
Odniechciewa się mieć cokolwiek wspólnego z Allegro.
@tasza1985 wczoraj przekazaliśmy dyspozycje dotyczące tych przesyłek.
Bardzo przepraszamy za tę sytuację!
Serio? Ile tych dyspozycji jeszcze będzie? Wysyłacie dyspozycje, smsy.. zastanawiam się gdzie to mozna zgłosic. Nawet jakbyście mnie najpiekniej przeprosili to paczek nie mam.
I nie jest to opóźnienie kilkudniowe - tylko MIESIĄC. Czy według Was to jest normalne? Czemu ten człowiek, który zwie się kurierem odbiera moje paczki z sortowni, wozi je i odwozi do Zabierzowa. Choć w sumie to się nie dziwię, że już nie chce się ludziom na oczy pokazywać. Odesłać paczek do nadawcy tez się nie da.. Allegro co się z Tobą stało?
@AGLOPRIMA1 Rany, kurier z karteczką wydrukowaną na drukarce......
Dlatego pokazałam 😃 - jaki kurier taka skuteczność.
Tylko zdjęcie uparcie w trakcie wstawiania się przewraca 😞 może się wstydzi zawartości
@AGLOPRIMA1 napisał(a):
Tylko zdjęcie uparcie w trakcie wstawiania się przewraca 😞
Przy AO nie tylko zdjęcia się przewracają, taki już urok AO.
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAr-SAT