anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

allegro one jaki przewoznik

kasiakelk
#7 Wielbiciel#

potrzebuje numer tej przesyłki  ALE00006120F729

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Allegro_One
Ekspert Allegro.pl

@kasiakelk  ALE00006120F729 - to jest numer Twojej przesyłki.

oznacz moderatorów

kasiakelk
#7 Wielbiciel#

ALE00006120F729 to mój numer przesyłki to ja wiem 

Ale potrzebuje nr przewoźnika i co to za przewoźnik muszę się skontaktować co się dzieje z moją paczka bo nie ma jej w tym punkcie do odbioru nie została przyjęta a mimo to napisane jest w śledzeniu że tam na mnie oczekuje 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

UPS

oznacz moderatorów

Allegro_One
Ekspert Allegro.pl

@kasiakelk Sprawdzamy co dzieje się z Twoją paczką. Damy znać w tym wątku, gdy uda nam się coś ustalić.

oznacz moderatorów

kasiakelk
#7 Wielbiciel#

w sledzeniu na allego pokazuje ze ta paczka jest w punkcie ale jej tam nie ma, bo pani  zpunktu nie przyjeła tej paczki z racji ze musiala go zamknac na tydzien i powiedziala ze ta paczka trafi do innego, tymczasem nie mam zadnej informacji o tej paczce i widnieje ze cały czas czeka w tym punkcie,

dzwoniłam do UPS ale oni mi nie ustala po tym numerze paczki ALE.. tylko potrzebuje nr listu przewozowego co zaczyna sie na 1 Z i gdzie go moge ustalic ?

oznacz moderatorów

Allegro_One
Ekspert Allegro.pl

@kasiakelk W ciągu kilkunastu minut otrzymasz od nas maila w tej sprawie. Prosimy, żebyś nie rozpoczynała tutaj nowych wątków.

oznacz moderatorów

ALL-DA
#13 Ambasador#

@kasiakelk  napisał(a):

w sledzeniu na allego pokazuje ze ta paczka jest w punkcie ale jej tam nie ma, bo pani  zpunktu nie przyjeła tej paczki z racji ze musiala go zamknac na tydzien i powiedziala ze ta paczka trafi do innego, tymczasem nie mam zadnej informacji o tej paczce i widnieje ze cały czas czeka w tym punkcie,

dzwoniłam do UPS ale oni mi nie ustala po tym numerze paczki ALE.. tylko potrzebuje nr listu przewozowego co zaczyna sie na 1 Z i gdzie go moge ustalic ?

@kasiakelk  niestety allegro nie chce się przyznać do tego że ich przesyłki ALE..  idą w praktyce na numerach przewoźnika UPS . wygląda to tak jakby nie chcieli się przyznać ze nieprawidłowo realizują swoją usługę. Przerabiałem to wielokrotnie ze zwrotami towaru.

Monitoring z poziomu allegro do numerów ALE jest bardzo okrojony i nie ma podstawowych info tj. info o terminach doręczenia, awizowaniu, deponowaniu itd (szczególnie przy zwrotach towaru)
co bardzo utrudnia doręczenie i wprowadza zarówno kupujących jak i sprzedających w błąd.

W praktyce zarówno my sprzedawcy jak i kupujący nie mamy  informacji co się dziej z przesyłką.

Rozbudowany monitoring jest przy numerze przewoźnika UPS 1Z... ale wątpię być dostał ten numer od allegro.

@kasiakelk zadzwoń do UPS może po numerze allegrowym powiedzą coś więcej na temat lokalizacji paczki

oznacz moderatorów

kasiakelk
#7 Wielbiciel#

po numerze allego niestety nie uda sie juz dzwoniłam

oznacz moderatorów

ALL-DA
#13 Ambasador#

@kasiakelk  napisał(a):

po numerze allego niestety nie uda sie juz dzwoniłam

to niestety będzie trzeba poczekać na ustalenia allegro 😞
mam nadzieje że się uda ustalić zanim zostanie cofnięta do nadawcy

oznacz moderatorów