Dzień dobry, niestety spotkała mnie dość przykra sytuacja stąd może nie pytanie a bardziej sugestia. Czy jeżeli zamawia się paczkę do Allegrobox'a mógłby jednak przychodzić SMS? Zamawiałam prezent na pierwszy dzień ojca dla mojego męża i niestety powiadomienie o tym że paczka przyszła do mnie nie dotarło. Paczka była w sobotę a ja we wtorek dopiero zajrzałam na aplikację zaniepokojona tym że nadal jej nie ma. Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że w poniedziałek skończył jej się czas i nawet nie miałam opcji żeby ją przedłużyć. Dosłownie kurier zdążył ją zabrać parę minut nim zdążyłam dobiec do paczkomatu i przez to zamieszanie prawdopodobnie paczka nie zdąży już dotrzeć na dzień ojca mimo szybkiego kontaktu ze sprzedającym. Niestety jest to 2 raz jak coś zamówiłam przez waszych kurierów i na razie będzie to ostatni. Za pierwszym razem paczka którą zamówiłam miała być w sobotę a była dopiero we wtorek bo mimo tego że sugerowany czas mówił że jeżeli do godziny 13 zrobię zakupy to paczka będzie w sobotę okazało się że kurier przyjeżdża sobie jak chce przez co nie zabrał mojej paczki bo przyjechał sobie wcześniej i nie zdążyli jej zapakować a pilnie potrzebowałam ją właśnie na sobotę i dlatego zdecydowałam się na wybór AllegroBoxa. Na pewno nie jestem jedyną która prawdopodobnie przegapiła powiadomienie push o paczce bo ciągle jestem bombardowana powiadomieniami z Allegro o "super okazjach" którymi nie jestem zainteresowana. Wrzucanie tak ważnych informacji na równi z klasycznym "spamem" pewnie nie tylko mi wyrządziła taki kłopot co nie zmienia faktu że mogłaby jednak przyjść wiadomość SMS albo była opcją przedłużenia paczki po wygaśnięciu czasu odbioru jeżeli kurier jeszcze jej nie zabrał.
Cześć! Przykra sytuacja, zwłaszcza że chodziło o prezent na tak ważną okazję. Pozwól jednak, że wyjaśnię, jak to wygląda od strony systemowej i logistycznej.
Przy dostawach do Allegro One Box powiadomienia SMS są standardowo wysyłane (obok wiadomości e-mail i powiadomień w aplikacji). Czasami jednak powiadomienia na telefonie mogą zawieść (np. przez filtry spamu w urządzeniu lub brak zasięgu). Pamiętaj, że gdy czekasz na tak ważną i terminową przesyłkę, warto też samodzielnie zaglądać do zakładki Kupione, aby na bieżąco kontrolować status paczki i nie przegapić momentu dostarczenia.
Informacja w ofercie, że paczka będzie na miejscu np. w sobotę, to przewidywany, a nie gwarantowany czas dostawy. Jest on wyliczany przez algorytm na podstawie wcześniejszych wysyłek sprzedawcy. Na nagłe przesunięcia godzin podjazdów kurierów w danej miejscowości niestety ani sprzedawca, ani my nie mamy bezpośredniego wpływu.
W momencie, gdy czas na odbiór paczki wygaśnie, w systemie nie ma już technicznej możliwości jego przedłużenia - nawet jeśli kurier fizycznie jeszcze nie otworzył skrytki. Paczka automatycznie zmienia status na zwrot do nadawcy.
Twoje uwagi są jednak bardzo cenne. Chętnie przekażę do odpowiedniego zespołu sugestię dotyczącą powiadomień o statusie paczek, a także pomysł na awaryjne przedłużenie czasu odbioru.